S-Cut XC-E
S-Cut XC-E
S-Cut XC-E
  • S-Cut XC-E
  • S-Cut XC-E

S-Cut XC-E säkerhetskniv

599,00 kr

(inkl. moms)

S-Cut XC-ES

S-Cut är ett supersmart & enkelt säkerhetsredskap som bör finnas i varje stall! Används av Ambulans, Brandkår  & Polis för nödsituationer! Med S-cut kan du på sekunder befria en häst som trasslat in sig i grimskaft, stängsel eller liknande.

  • S-cut skär genom elrep, täckgjordar & grimmor som om de vore gjorda av smör.
  • Kan vara skillnaden liv & död!
  • Ny uppdaterad version

Läs mer

Ej i lager, beställ gärna ändå, så levererar vi mot ca 14 dagar.

Supersnabba leveranser

14 dagars öppet köp

Fri frakt vid köp över 1 000 kr

Prisgaranti

S-Cut XC-E säkerhetskniv

Med en S-Cut tillgänglig i transporten, i stallet eller i ditt eget bälte kan du med ett enda snitt befria din häst om den trasslat in sig i grimskaft, stängseltråd eller liknande. S-cut är enkel att använda och oerhört effektiv. S-cut verktyget är mycket vasst men med S-cut riskerar du varken att skada dig själv eller din häst när du använder det.

S-Cut skär enkelt av grimskaft, grimmor av läder och nylon, elstängseltråd/elstängselband, sadelgjordar och hästtäcken m m. Hos ryttare är det inte helt ovanligt med benbrott inne i ridstöveln. Med en S-Cut skärs stöveln upp med ett snabbt snitt vilket gör att den drabbade inte behöver utstå den smärta det innebär att dra av stöveln. Det händer också att kläder måste avlägsnas för livräddande insatser. Även där är S-Cut ett effektivt och snabbt hjälpmedel. S-cut skär lätt igenom säkerhetsvästar, dragkedjor och jackor och används av Ambulans, Polis & Brandkår, för att snabbt skära loss kläder, läderremmar, rep, bilbälten, stövlar, säkerhetsvästar m.m. i paniksituationer. Risken att skada offret  (eller hästen) är minimal med detta smarta verktyg; S-Cut.

S-Cut är dessutom en helsvensk uppfinning som tillverkas av ambulansförare/sjuksköterskor på ES-Equipment i vår grannort Nol, Ale Kommun.

S-Cut är tillverkad i rostfritt stål, lackad aluminium och plast. Rengöres med tvål och vatten. Väggfäste och bälteshölster till S-cut finns som tillbehör.

S-Cut finns både i amatör- och i proffsstall över hela världen.

S-Cut XC-E är sedan några år tillbaka i en ny uppdaterad version, som är ännu säkrare att använda. 

s-cut-1750217502-gul

Särskilda referenser