Sprenger är en tysk kvalitetstillverkare av bl.a. bett, stigbyglar, sporrar, samt flera andra tillbehör till häst- & ryttare. Sprenger står för riktigt, riktigt hög kvalitet! Sprenger är märket för dig som vill ha bra & säker hästutrustning som håller länge.

Sprenger har utvecklat sin speciella kunskap om hästens munhåleanatomi, samarbete med veterinärmedicinska institutet i Hannover, Tyskland.

Sprengers forskningscenter arbetar kontinuerligt med att utveckla nya innovativa produkter samt förbättra & vidareutveckla betten samt ridsportsutrustningen som Sprenger redan har. Därmed är det inte bara bettmaterial, som t.ex. Aurigan & Sensogan som utvecklats, utan även innovativa bett & mundelar, som t.ex. KK Ultra, Dynamic RS m.fl., som möjliggör unikt exakta tygeltag.

När Sprenger för mer än 20 år sedan planerade att utveckla nya stigbyglar, kontaktade de först Institutet för Forskning & Utbildning (FES) i Berlin, för att få de mest exakta kunskaper om de krafter som faktiskt uppstår vid ridning. De ledade stigbyglarna som Sprenger var först med, utvecklades i samarbete med Erwin Meroth. Denna stigbygel är än i dag en av världens mest omtyckta och en väl beprövad stigbygel.

Sprenger har tillsammans med Klaus Balkenhol utvecklat högkvalitativa sporrar som anpassar sig optimalt till ridstöveln, samt möter de flesta individuella krav med en mängd olika utföranden.

Listan fortsätter och kan göras hur lång som helst, med kända ryttare och ridsportsprofiler som tillsammans med Sprenger tagit fram och vidareutvecklat Sprengers fantastiska produkter, både bett, stigbyglar och många andra hästtillbehör.