Om Ale Ridsport

Ale Ridsport drivs av Maria Lindén och Håkan Eriksson med familj. Ända sedan starten 1999 har vi drivit Ale Ridsport framåt med en passion för djur, hästar och ridning. För oss är hästen mer än bara en häst – den är en livsstil!

Tillsammans har vi egen häst- och tävlingserfarenhet upp t.o.m. svår klass hoppning, fälttävlan & MSV dressyr, samt har haft hästar i hela våra liv. Håkan Eriksson är godkänd hovslagare. Vi bedriver även tävlingsverksamhet, utbildning, avelsverksamhet samt uppfödning av halvblodshästar sedan 1990.

Vi är diplomerade sadelutprovare med massor av märken i shoppen, nytt & begagnat, samt är även en av få exklusiva återförsäljare av Renaissance sadlar i Sverige! Vi är vidareutbildade av den berömde franske sadelmäster själv, för att vara experter på just deras sadlar, modeller och filosofi. Allt för att kunna hjälpa dig att hitta den bästa sadeln för dig och din häst. Vårt mål är att alltid ha minst tre provsadlar på lager, så att du kan komma och provrida just din blivande drömsadel!

Produkterna vi säljer är noggrant utvalda för att du alltid ska få bra valuta för pengarna. Vi tar stor miljöhänsyn i vår inköpsstrategi och tycker att en bra vara kanske kan behöva kosta lite mer, men då vara bättre producerad och hålla en högre kvalitet. Vi har ett stort sortiment och har alltid något för dig och din häst, även om det kanske inte finns på webben.

Vi samarbetar nära med Marita Tufte Strömsöy som är en utbildad sadelmakare och hjälper oss med omstoppningar och lagningar av mycket hög kvalitet.

Hjärtligt välkommen att besöka oss på webben och i vår 480 m2 stora butik med stall, butik & ridhus ihopbyggt.Detta kännetecknar Ale Ridsport:

  • Trygg handel
  • Nöjda kunder
  • Snabba leveranser
  • Hög kvalitet
  • Högt kunnande

Kontaktinformation:

Vardag 12-18 (helger ibland, följ oss på sociala medier)
Ale Ridsport
Starrkärr 103
446 95 Älvängen

Telefon: +46(0)303-74 28 30
E-post: kundservice@aleridsport.se
Bankgiro: 5242-0197
Momsregistreringsnummer: SE690214554601
Ale Ridsport är godkänd för F-skatt och är registrerat i momsregistret.


Maria
Maria Lindén började rida som barn. Hon jobbade hårt för att kunna uppfylla drömmen om en egen häst och köpte med systern Ulrika älskade ponnyn Manolito, en vit Welsh Mountain valack, full av bus. Maria sparade till första storhästen, Maskot, som hon red in och sedan tävlade till Msv.A fälttävlan (det näst högsta man kunde rida i Sverige på den tiden), 140-hoppning & MSV dressyr. Maria var uttagen av dåvarande Ridsportsförbundet till en ungdomssatsning i fälttävlan. På bl.a. Strömsholm och Grevagården hölls kurser, där Christina Planck lärde ut foderkunskap, Bosse Österlund terräng & hoppning samt Jonas Lindgren (bror till den berömde major Anders Lindgren) dressyr. Maria var också hästskötare åt Helena Hugoson, som på den tiden bodde i Nol, i Ale Kommun. Helena tränade för Lasse Parmler under guldåren på Clarebergs RK, Hisings Backa, då laget vann allt som gick att vinna! Maria utbildade sig till undersköterska, men jobbade även extra i butik samt som flygplansstädare, innan hon startade Ale Ridsport.

Håkan
Håkan började som 15-åring att gå lärling med hovslagare Mats Persson (f.d. ordförande i Svenska Hovslagareföreningen). Strax efter grundskolan utbildade han sig till hovslagare med hjälp av Mats som handledare via Hovslagarskolan på Skara, numera SLU. Håkan har sedan vidareutbildat sig kontinuerligt och är godkänd hovslagare, med gott renommé. Håkan är även en uppskattad klinikhovslagare på Ale Djurklinik. Håkan och Mats satsade på körning och körde bl.a. SM tillsammans. Sedan provade Håkan på fälttävlan till och med lätt klass med hästen Amadeus. Håkan jobbar heltid med hovslageriet, men hjälper även till i affären när det behövs en extra hand.

Emil
Emil Lindén är äldste sonen i familjen och är den som gjort hela hemsidan och är företagets ständige IT-support. Dock har Emil också haft en kort karriär som ponnyryttare, liksom mamma på en ponny med namn Manolito. Emil gillar web- & grafisk design, vetenskap, rymden, datorer (läs Apple) & katter samt bor med sin fru i Älvängen, Ale Kommun.

Lydia
Lydia Lindén är dotter i huset och är nu den som tävlar och utbildar Ale Ridsports hästar. vilket till mer än 90% består av egna uppfödningar. Det finns både egna samt andras hästar här och runt 20 hästar på gården. Lydia har tränat för bl.a. Annika Teibl, Malin Trollnäs, Sten Lindgren & Albert Voorn, samt har även bott i Holland och tränat/arbetat för Albert Voorn, vilken är hennes store stilikon & förebild. Lydia tävlar & tränar gårdens egna uppfödningar och har tagit fram gårdens första godkände hingst, Hotlix (e. Heartbeat u. Toffifee mf. Tornesch) som vi tror väldigt mycket på. Lydia har lärt sig tillsammans med hästarna och har nu tagit upp flera av våra uppfödningar till svår klass, med segrar och placeringar upp till och med 1,50. Lydias långsiktiga mål är att vara på topp bland världseliten och det kortsiktiga att etablera sig på högre nivå genom att tävla så mycket som möjligt och få ännu mer rutin.

Johan
Johan Lindén, yngste sonen i familjen, rycker in och jobbar i shoppen ibland. Johan hjälper ibland också till att lägga upp produkter på webshoppen, samt bistår med tekniska lösningar, då PC:n är hans bästa vän. Johan red lite som barn, på vår älskade Falabellaponny Lilleman, som blev 38 år. Johan bor i lägenhet i Göteborg.

Anställd personal: I butiken jobbar även vår duktiga medarbetare; Julia Grolander, Marita Tufte Strömsöy (konsult), Keije Persson & Emilia Mellomgård, som alla är duktiga hästmänniskor med erfarenhet från olika delar av hästvärlden. Mer info om dem kommer upp här senare.