Om Ale Ridsport

Ale Ridsport drivs av Maria Lindén och Håkan Eriksson med familj och anställda. Ända sedan starten 1999 har vi drivit Ale Ridsport framåt med en passion för djur, hästar och ridning. För oss är hästen mer än bara en häst, den är vårt liv!

Tillsammans har vi egen häst- och tävlingserfarenhet upp t.o.m. svår klass hoppning, fälttävlan & MSV dressyr, sedan barnsben. Håkan Eriksson är godkänd hovslagare. Vi bedriver även tävlingsverksamhet, utbildning, avelsverksamhet samt uppfödning av halvblodshästar sedan 1990. Dottern Lydia Lindén utbildar, rider & tävlar gårdens uppfödningar upp till och med Svår Klass hoppning - 155 cm. Hon är känd för en mycket mjuk & snäll ridning och vi tar aktivt avstånd från brutala metoder. Vi har alltid hästar till salu, allt från föl (men de får gå kvar tills nästa sommar) till tävlingshästar på högsta nivå.

Vi är diplomerade sadelutprovare med många märken i shoppen, nytt & begagnat. Mia jobbar tätt med veterinärer från Kungsbaka Hästklinik där hon bistår med sadelutprovningar, samt med bl.a. Lotta Månsby från Ale Djurklinik. Vi är även en av få exklusiva återförsäljare av Renaissance sadlar i Sverige! Vi är vidareutbildade av den berömde franske sadelmäster själv, för att vara experter på just deras sadlar, modeller och filosofi. Allt för att kunna hjälpa dig att hitta den bästa sadeln till dig och din häst. Vi har alltid många sadlar på lager, av massa olika märken, så att du kan komma och provrida just din blivande drömsadel!

Produkterna vi säljer är noggrant utvalda för att du alltid ska få bra valuta för pengarna. Vi tar stor miljöhänsyn i vår inköpsstrategi och tycker att en bra vara kanske kan behöva kosta lite mer, men då vara bättre producerad och hålla en högre kvalitet. Vi har ett stort sortiment och har alltid något för dig och din häst, även om det kanske inte finns på webben.

Miljön genomsyrar mer och mer vårt arbete. Vi återanvänder minst 95% av allt vårt packmaterial, ibland flera gånger och resten återvinns. Vi gör allt för att undvika returer och onödiga frakter, eftersom det belastar miljö & klimat hårt. Vi har en solcellsanläggning på ridhustaket som gör oss självförsörjande på grön el en stor del av året. Vi är rädda om vår natur och konstgödslar inte våra beten.

Hjärtligt välkommen att besöka oss på webben och i vår 480 m2 stora butik med stall, butik & ridhus ihopbyggt.Detta kännetecknar Ale Ridsport:

  • Trygg handel
  • Nöjda kunder
  • Snabba leveranser
  • Hög kvalitet
  • Högt kunnande
  • Starkt miljötänk

Kontaktinformation:

Ale Ridsport
Starrkärr 103
446 95 Älvängen

Telefon: +46(0)763-44 66 30
E-post: kundservice@aleridsport.se
Bankgiro: 5242-0197
Momsregistreringsnummer: SE690214554601
Ale Ridsport är godkänd för F-skatt och är registrerat i momsregistret.


Maria
Maria Lindén började rida som barn. Hon jobbade hårt för att kunna uppfylla drömmen om en egen häst och köpte med systern Ulrika älskade ponnyn Manolito, en vit Welsh Mountain valack, full av bus. Maria sparade till första storhästen, Maskot, som hon red in och sedan tävlade till Msv.A fälttävlan (det näst högsta man kunde rida i Sverige på den tiden), 140-hoppning & MSV dressyr. Maria var uttagen av dåvarande Ridsportsförbundet till en ungdomssatsning i fälttävlan. På bl.a. Strömsholm och Grevagården hölls kurser, där Christina Planck lärde ut foderkunskap, Bosse Österlund terräng & hoppning samt Jonas Lindgren (bror till den berömde major Anders Lindgren) dressyr. Maria var också hästskötare åt Helena Hugoson, som på den tiden bodde i Nol, i Ale Kommun. Helena tränade för Lasse Parmler under guldåren på Clarebergs RK, Hisings Backa, då laget vann allt som gick att vinna! Maria utbildade sig till undersköterska och jobbade på sjukhus, hemtjänst, som ridlärare, i butik, kundtjänst samt som flygplansstädare, innan hon startade Ale Ridsport.

Håkan
Håkan började som 15-åring att gå lärling med hovslagare Mats Persson (f.d. ordförande i Svenska Hovslagareföreningen). Strax efter grundskolan utbildade han sig till hovslagare med hjälp av Mats som handledare via Hovslagarskolan på Skara, numera SLU. Håkan har sedan vidareutbildat sig kontinuerligt och är godkänd hovslagare, med gott renommé. Håkan är även en uppskattad klinikhovslagare på Ale Djurklinik. Håkan och Mats satsade på körning och körde bl.a. SM tillsammans. Sedan provade Håkan på fälttävlan till och med lätt klass med hästen Amadeus. Håkan jobbar heltid med hovslageriet, men hjälper även till i affären när det behövs en extra hand.

Emil
Emil Lindén är äldste sonen i familjen och är den som gjort hela hemsidan och är företagets ständige IT-support. Dock har Emil också haft en kort karriär som ponnyryttare, liksom mamma på en ponny med namn Manolito. Emil gillar web- & grafisk design, vetenskap, rymden, datorer (läs Apple) & katter samt bor med fru och barn i Älvängen, Ale Kommun.

Lydia
Lydia Lindén är dotter i huset och är nu den som tävlar och utbildar Ale Ridsports hästar. vilket till mer än 99% består av egna uppfödningar. Det finns både egna samt andras hästar här och runt 20 hästar på gården. Lydia har tränat för bl.a. Annika Teibl, Malin Trollnäs, Sten Lindgren & Albert Voorn, samt har även bott i Holland och tränat/arbetat för Albert Voorn, vilken är hennes store stilikon & förebild. Lydia tävlar & tränar gårdens egna uppfödningar och har tagit fram gårdens första godkände hingst, Hotlix (e. Heartbeat u. Toffifee mf. Tornesch) som vi tror väldigt mycket på. Lydia har lärt sig tillsammans med hästarna och har nu tagit upp flera av våra uppfödningar till svår klass, med segrar och placeringar upp till och med 1,50. Lydias långsiktiga mål är att vara på topp bland världseliten och det kortsiktiga att etablera sig på högre nivå genom att tävla så mycket som möjligt och få ännu mer rutin.

Johan
Johan Lindén, yngste sonen i familjen, rycker in och jobbar i shoppen ibland. Johan hjälper ibland också till att lägga upp produkter på webshoppen, samt bistår med tekniska lösningar, då PC:n är hans bästa vän. Johan red lite som barn, på vår älskade Falabellaponny Lilleman, som blev minst 38 år. Johan bor i lägenhet i Göteborg.

Anställd personal: I butiken jobbar även några duktiga medarbetare som alla är hästmänniskor med erfarenhet från olika delar av hästvärlden.