Om Ale Ridsport

Ale Ridsport drivs av Maria Lindén och Håkan Eriksson med familj. Ända sedan starten 1999 har vi drivit Ale Ridsport framåt med en passion för djur, hästar och ridning. För oss är hästen mer än bara en häst – den är en familjemedlem!

Vi har egen häst- och tävlingserfarenhet upp t.o.m. ***fälttävlan, 140-hoppning & MSV dressyr samt har haft hästar i hela våra liv. Håkan Eriksson är av SJV godkänd hovslagare med smedja på gården. Vi bedriver även avelsverksamhet och uppfödning av halvblodshästar sedan 1990.

Vi är diplomerade sadelutprovare och är även en av få exklusiva återförsäljare för Renaissance i Sverige! Vi är vidareutbildade av Frédéric Butet själv, för att vara experter på just deras sadlar, modeller och filosofi. Allt för att kunna hjälpa dig att hitta den bästa sadeln för dig och din häst. Vårt mål är att alltid ha minst tre provsadlar på lager, så att du kan komma och provrida just din blivande drömsadel!

Produkterna vi säljer är noggrant utvalda för att du alltid ska få bra valuta för pengarna. Vi tar stor miljöhänsyn i vår inköpsstrategi och tycker att en bra vara ska kosta lite mer, men hålla en betydligt högre kvalitet. Vi har ett stort sortiment och har alltid något för dig, även om det kanske inte finns på webben.


Om du inte hittar vad du söker är du förstås alltid varmt välkommen att höra av dig. Hos oss är du alltid välkommen!

– Respect the horse!Detta kännetecknar Ale Ridsport:

  • Trygg handel
  • Nöjda kunder
  • Snabba leveranser
  • Hög kvalitet
  • Högt kunnande

Kontaktinformation:

Vardag 12-18
Ale Ridsport
Starrkärr 103
446 95 Älvängen

Telefon: +46(0)303-74 28 30
E-post: kundservice@aleridsport.se
Bankgiro: 5242-0197
Momsregistreringsnummer: SE690214554601
Ale Ridsport är godkänd för F-skatt och är registrerat i momsregistret.


Maria
Maria Lindén började rida som 7-åring. Hon jobbade hårt för att kunna uppfylla drömmen om en egen häst och jobbade själv ihop pengarna till sina första storhäst, Maskot, som hon fann som 14-åring hos familjen Mattsson i Kärtared. Som barn hade Maria redan tömt sitt sparkonto på en ponny, Manolito, ihop med systern Ulrika. Maria satsade sedan på fälttävlan och red upp till Msv A, vilket motsvarade det näst högsta man kunde rida på den tiden. Hon var uttagen av dåvarande Ridsportsförbundet till en ungdomssatsning i fälttävlan. På bl.a. Strömsholm och Grevagården hölls kurser, där Christina Planck lärde ut foderkunskap, Bosse Österlund terräng & hoppning samt Jonas Lindgren (bror till den berömde major Anders Lindgren) dressyr. Maria jobbade också från unga år som hästskötare åt Helena Hugoson, som på den tiden bodde i Nol, i Ale Kommun. Helena var extremt kunnig, redan som ung junior och tränade för Lasse Parmler (liksom näsan alla stjärnor då gjorde), red i landslag, även som senior och har en 2.e placering i Falsterbo GP med hingsten Elmshorn som en av sina allra största meriter. Maria kom väl på att hon inte var en riktig tävlingsmänniska och därför ligger nu mest ridstövlarna på hyllan, även om hon sitter upp lite då och då när tiden tillåter.

Håkan
Håkan började som 15-åring att gå lärling med hovslagare Mats Persson (f.d. ordförande i Svenska Hovslagareföreningen). Strax efter grundskolan utbildade han sig till hovslagare med hjälp av Mats som handledare via Hovslagarskolan på Skara, numera SLU. Håkan har sedan vidareutbildat sig kontinuerligt och är godkänd hovslagare, med gott renommé. Håkan är även en uppskattad klinikhovslagare på Ale Djurklinik. Håkan och Mats satsade på körning och körde bl.a. SM tillsammans. Sedan provade Håkan på fälttävlan till och med lätt klass med hästen Amadeus. Håkan var en riktig tävlingsmänniska. Han tävlade inom smide & hovslageri på 90-talet och kom bl.a. 4:a i SM i hovslageri på Elmia. Men det som visar på mest tävlingsinstinkt var nog ändå den gången när han på Hubertusjakt kastade sig efter rävsvansen med livet som insats, då hela flocken med Halali-skrikande ryttare kom galopperandes efter & över honom - men han vann & fick svansen!

Emil
Emil Lindén är äldste sonen i familjen och är den som gjort hela hemsidan och är företagets ständige IT-support. Dock har Emil också haft en kort karriär som ponnyryttare, liksom mamma på en ponny med namn Manolito, men numera är Emil nog mest glad för att han slipper. Emil gillar web- & grafisk design, vetenskap, rymden, datorer (läs Apple) & katter samt bor med sin flickvän i Alafors, Ale Kommun.

Lydia
Lydia Lindén är dottern i huset och är nu den som tävlar, rider & tar hand om gårdens hästar. Det finns både egna samt andras hästar här, så det är en hel del jobb. Lydia har tränat för bl.a. Annika Teibl, Malin Trollnäs, Sten Lindgren & Albert Voorn, samt har även bott fyra månader i Holland och tränat samt arbetat för Albert Voorn, vilken är hennes store stilikon & förebild. Lydia tävlar & tränar gårdens egna uppfödningar och ligger i dag på 1,40-nivå. Lydias långsiktiga mål är att vara på topp bland världseliten och det kortsiktiga att få upp fler hästar på högre nivå och att få komma ut så mycket som möjligt och få ännu mer rutin.

Johan
Johan Lindén, yngste sonen i familjen, rycker in och jobbar i shoppen ibland. Johan hjälper ibland också till att lägga upp produkter på webshoppen, samt bistår med tekniska lösningar, då PC:n är hans bästa vän. Dock rider han ogärna, sedan han för ca. 10 år sedan växte ur gårdens nu + 38-årige Falabellaponny Lilleman.