Allmänna villkor för att handla hos Ale Ridsport

För att handla hos Ale Ridsport måste du vara minst 18 år. Om du är under 18 år krävs det tillstånd från målsman innan du beställer.

Priser
Alla priser är angivna i svenska kronor inklusive moms. Det enda som eventuellt tillkommer är frakten på 100 kr, men den bjuder vi på när du handlar över 800 kr.

Betalningssätt
Hos Ale Ridsport är det enkelt att handla! Du har fler betalningsalternativ att välja mellan:

- Klarna Checkout
Vi använder en supersmart och enkel betalningsmodul; Klarna Checkout, som gör att du slipper fylla i en massa onödig info, Klarna känner igen din e-mail adress om du handlat tidigare och annars skriver du bara in ditt personnummer, så söker Klarna själv upp övrig info. Du har flera betalningsalternativ att välja mellan; kort, direktöverföring från bank, faktura eller delbetalning via Klarnakonto. Eftersom Klarna administrerar alla våra betalningar kan du känna dig helt trygg som kund och när du väljer faktura betalar du ingenting förrän du har varorna i handen.


- Hämtning hos Ale Ridsport
Om du vill kan du hämta dina packade varor direkt hos oss. Då tillkommer givetvis inga avgifter. Du måste kunna legitemera dig vid uthämtandet.

Leverans
Ale Ridsport strävar efter att leverera dina varor så snabbt som möjligt. Leveranstid är normalt 1-3 arbetsdagar. Vi levererar med DHL Servicepoint. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning.

Fraktkostnad 
Ordinarie fraktavgift är 99:- på alla beställningar under 800 kr, om inte annat anges i produktbeskrivningen. Handlar du för över 800 kr är det fraktfritt!

Ångerrätt & Bytesgaranti
Du har alltid 14 dagars bytesgaranti och ångerrätt i enlighet med distanshandelslagen. Enligt lagen har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar mot kvitto eller faktura. Ångerfristen börjar gälla samma dag som du tar emot din vara. 
Varan måste dock vara i sitt ursprungliga skick och i originalförpackning för att ångerrätten och bytesgarantin ska gälla. Du står för returporto vilket vi reglerar på ditt Klarna Checkout. Frakt betalas inte tillbaka vid en eventuell retur, om inte annat överrenskommits.
När vi fått tillbaka varan och konstaterat att den inte är skadad, betalar vi inom 14 dagar tillbaka det belopp du betalat, minus frakt tur & retur.
OBS! Innan du skickar en returförsändelse till Ale Ridsport måste du kontakta oss för att erhålla en returfraktsedel samt ett returnummer som din försändelse ska märkas med. Försändelser som saknar returnummer kommer ej att beaktas. Vi har ej möjlighet att hämta ut paket på uthämtningsstationer, så de måste skickas med våra egna fraktsedlar.

När du lagt en order på aleridsport.se så räknas den som bekräftad. Om du därefter ångrar dig, behöver du kontakta oss på telefon (ej e-mail) direkt efter öppning kl. 12,00 för att stoppa ordern. Ibland (särskilt Måndagar) är det svårt att komma fram och då kommer tyvärr din order ändå att skickas. Är ordern redan plockad & packad så debiteras 150 kr för arbetstid, pack & packmaterial samt för Klarnas avgifter. Mejlen kollas inte förrän efter att alla paket skickats varje dag. Kl. 13,00 skickas vanligtvis alla paket härifrån och har paketet gått så kan det inte stoppas, utan du måste då hämta ut det och sedan returnera det igen.

Reklamation & retur
Om din vara skulle vara skadad eller felaktig ska du reklamera varan inom skälig tid från det att felet upptäckts. Vi anser skälig tid vara 10 dagar. Om en vara är felaktig eller felexpedierad står vi för returfrakten. När vi fått tillbaka varan och det visar sig vara en godkänd reklamation, lagas den eller byts ut mot ny vara och i andra hand, om t.ex. produkten återkallats eller sålt slut, betalas hela summan tillbaka.

Vid retur skall du som kund själv kontakta Klarna via info@klarna.se eller 08-120 120 10 innan du retunerar ett paket och meddela att du skall returnera varan och att därför Klarnas faktura skall pausas tills dess varan är mottagen och krediterad av oss. Om detta inte görs riskerar du en avgift för sen retur, påminnelseavgift och/eller ränta från Klarna.

Skadade paket
När du tar emot ett paket är det viktigt att du leveranskontrollerar det. OM DET ÄR NÅGRA YTTRE SKADOR på paketet skall den som lämnar ut paketet skriva det på fraktsedeln samt signera med sitt namn. Om denna reklamation inte är gjord, har vi inte möjlighet att ta tillbaka eller ersätta något fraktskadat gods.

Outlösta paket
För paket som inte löses ut debiterar vi dig en administrationskostnad om 250 kr + frakt tur och retur.

Personuppgifter 
Ale Ridsport är personuppgiftsansvarig för behandling av dina personuppgifter som du som kund lämnar till oss, enligt PUL - personuppgiftslagen. All information stannar inom företaget & Klarna.

Beställningar från utlandet
Vi tar ut en extra fraktkostnad till utlandet, kontakta oss för att få exakt summa på er försändelse efter att ni beställt. Godkänner ni inte fraktsumman återbetalas hela beloppet och er order annulleras.

Förändring av villkor 
Vi förbehåller oss rätten att ändra våra villkor utan varsel. För dig som kund är det viktigt att du tar del av våra aktuella villkor, det är villkoren och priserna vid beställningstillfället som gäller. Vi följer svensk konsumentlagstiftning.

Kontakta oss gärna via e-post, kundservice@aleridsport.se eller via telefon 0303-74 28 30 (vard. 12 -18) om du har ytterligare frågor.

Besöksadress: 
Ale Ridsport
Starrkärr 103
446 95 ÄLVÄNGEN