Ikonic är ett nytt belgiskt varumärke som tillverkar sadlar, träns, martingalar & annat läder till häst & ryttare. Ikonic är det gamla Tolga. Vi vill varmt rekommendera Er att prova Ikonics sadlar & kvalitetsläder till riktigt bra priser!&

Den första Ikonic sadeln tillverkades i Belgien 2006. Skaparens ambition var att tillverka en högkvalitetssadel som skulle erbjuda en optimal komfort samt skulle kombinera hög kvalitet på råvaror & material med ett system som tillät att man modellerade sadeln så att den kunde passa varje hästs rygg. Allt detta skulle man även få till ett överkomligt pris!

tack vare denne sadelmakares långa erfarenhet av sadeltillverkning, gjorde han den första Ikonic prototypen, baserad på en sadelbom av förstärkt komposit, av franskt läder av högsta kvalitet samt med ett system med ändringsbar bomvidd, tack vare utbytbara koppjärn.
 
Ikonic startade sin produktion i slutet av 2006, först i en 150 m2 stor lokal med fyra hantverkare. I dag disponerar Ikonic en arbetslokal om mer än 4000 m2 och har ett team med cirka 50 personer för att tillverka hela Ikonics produktserie; från sadlar till träns, samt skydd, bett & textilier.