Trapetziumpad från Prestige
Trapetziumpad från Prestige
Trapetziumpad från Prestige
  • Trapetziumpad från Prestige
  • Trapetziumpad från Prestige

Trapeziumpad Prestige

899,00 kr

(inkl. moms)

Trapezium pad Prestige

Trapeziumpad Prestige Thermosensitive, även kallad mirakelpadden! Hästarna älskar den, då Prestige trapezium padd jämnar ut & fördelar trycket från sadeln fram, vid det känsliga området bakom hästens bogblad. Stabiliserar "guppande sadlar" och är bästa padden för en "tom" häst som behöver fylla ut. Medföljer Prestige D1 & D2 sadlar.

Varning för kopior! Läs mer nedan!

I lager

Supersnabba leveranser

14 dagars öppet köp

Fri frakt vid köp över 1 000 kr

Prisgaranti

Prestige Trapezium Pad

Trapeziumpad från Prestige Italy i memoryskum, att använda framtill, under sadeln över trapeziummuskelaturen för att jämna ut trycket från sadeln. Hjälper bland annat en omusklad, tunn eller "gropig" häst att få ett bättre sadelläge och ger i många fall en stabilare inpassning av sadeln. Rekommenderas starkt av bl.a. Engelke och används med fördel på de allra flesta hästar, där det finns tillräckligt med plats över i bomvidden. Thermosensitivepaden är tillverkad av memoryskum, vilket gör att den återgår till utgångsläget efter varje användning och inte blir platt och mister sin funktion. Ofta märker man hur hästen genast rör sig bättre och mer bogfritt med denna pad på.

Trapeziumpadden tillverkades först som en komplementpadd till D1-sadlarna, då dessa är extremt utskurna fram för att tryckavlasta så mycket som möjligt.

Vi använder ofta trapeziumpadden i vårt dagliga arbete med sadelutprovning. Det är fantastikt att se, hur bra man med enkla medel kan få till; ryttarens position, sadelns stabilitet samt tryckavlasta framtill för hästen, med dessa trapeziumpaddar och hur väl det fungerar på nästan alla hästar och med massor av olika sadlar.

Vi rekommenderar varmt Prestige Trapeziumpad!

Storlek: One Size

Färg: Svart

Tvätt: 30 grader.

Varning för fejkpaddar/kopior! 

Många tillverkare har försökt att skapa billiga kopior på Prestiges Trapeziumpad. Otaliga mängder trapeziumpaddar finns därför nu på marknaden, utan att ge rätt effekt, då de är stoppade med vanligt skumgummi el. andra enkla material. Dessa kopior på prestiges trapeziumpaddar kommer ganska snabbt att vara helt tillplattade och kommer då att helt eller delvis förlora sin funktion och kan även orsaka tryckskador på din häst.

EQ17170230-pr

Särskilda referenser