Renaissance french style by Prestige. Design by Frédèric Butet. Renaissance sadlar är en helt ny italientillverkad sadel av fransk läder av absolut toppkvalitet. Fransk design & en väldigt slimmad & nätt sadel som låter dig komma extremt nära hästen. Omvärmbar bom från Prestige.

Renaissance french style by Prestige. Design by Frédèric Butet. 

Grundarna bakom Renaissance berättar:

Renaissance är en modern tolkning av en fantstisk hoppsadel, som kombinerar den ovärderliga erfarenheten från Prestige Italia med en av de mest omtyckta & populära franska hoppsadlarna genom tiderna. En elitprodukt för krävande ryttare, kännetecknad av fransk smak i form och material, men helt tillverkad i Italien.

Namnet Renaissance återspeglar en önskan att ge en specifik känsla till detta projekt, klassisk i sitt utförande och innovativ i sin produktion. Klassisk, eftersom sadeln är genomsyrad av tradition och hantverk av en fransk sadelmästare, vilket resulterar i en avancerad produkt. Innovativ, eftersom sadelns utveckling inspirerats av Prestige Italias kompetens och nu kan presentera sig med ett framåtriktat tekniskt tillvägagångssätt.

Renässansen är den historiska perioden som bäst uttrycker projektets kärnvärden: en tid då en återupplivning av klassiska studier gav nytt livsblod för kulturell utveckling och framsteg. Idag känner vi att vi är huvudpersonerna i en återuppbyggnad av fransk stil i ridning, tack vare vår moderna tolkning. Vi inspirerades av andan av kung Francis I av Valois, en pionjär av renässansen i Frankrike, varför vi bestämde oss för att integrera hans första i vår logotyp.