EQ3 microfiber MIPS Ridhjälm Back on Track
  • På rea!
EQ3 microfiber MIPS Ridhjälm Back on Track
EQ3 Pardus Smooth Top Mips Ridhjälm Back on Track
EQ3 Mips Ridhjälm Blank Svart Back on Track
Så skall ridhjälmen från EQ3 - Back on Track sitta
  • EQ3 microfiber MIPS Ridhjälm Back on Track
  • EQ3 Pardus Smooth Top Mips Ridhjälm Back on Track
  • EQ3 Mips Ridhjälm Blank Svart Back on Track
  • Så skall ridhjälmen från EQ3 - Back on Track sitta

EQ3 microfiber MIPS Ridhjälm Back on Track BLACK 55

1 699,15 kr 1 999,00 kr Spara -15%

(inkl. moms)

EQ3 microfiber MIPS Ridhjälm Back on Track BLACK 55 

EQ3 microfiber MIPS Ridhjälm från svenska Back on Track är en ridhjälm med superteknologin MIPS. Säkraste ridhjälmen i nästan alla tester och nu, i tredje upplagan, utan att ge avkall på en snygg design. Hjälmen är utformad tillsammans med ingenjörer och gör EQ3 Mips ridhjälmen till den säkraste hjälmen på marknaden enligt många oberoende tester. Back on Tracks EQ3-ridhjälmar är utrustade med Mips® safety system, ett rotationssystem som ger markant ökad säkerhet mot hjärnskador. EQ3-modellen utmärkte sig väl i Folksams ridhjälmstest 2021 där den fick den fina utmärkelsen Bra val!

Läs mer...

I Lager

Supersnabba leveranser

14 dagars öppet köp

Fri frakt vid köp över 1 000 kr

Prisgaranti

EQ3 microfiber MIPS Ridhjälm Back on Track BLACK 55 

Snygg och säker ridhjälm med Mips®. 

Back on Tracks EQ3-ridhjälmar är utrustade med Mips® safety system, ett rotationssystem som ger markant ökad säkerhet mot hjärnskador. EQ3-modellen utmärkte sig väl i Folksams ridhjälmstest 2021 där den fick den fina utmärkelsen Bra val!

Hjälmen är klädd i svart micromocka, och har eleganta passpoaler vid sidan av ventilationen i silverfärgat glitter. Ventilationshålen ger en god luftgenomströmning och hjälper till att hålla dig sval under ridpassen. Linern (innerfodret) har vår Coolmax®-teknologi som håller dig torr och ger en behaglig känsla genom att transportera bort fukten. Fodret är avtagbart och kan enkelt tvättas rent med ljummet vatten.

EQ3 har en oval passform och finns i alla storlekar mellan 53 till 61. Hjälmens innerfoder kan bytas ut mot en tjockare variant för att anpassa storleken efter din huvudform. Se storleksguiden för att hitta rätt storlek och innerfoder.

EQ3 ridhjälmarna är godkända enligt den nya säkerhetsstandarden CE VG1 01.040 2014-12.

Art-nr: 490000-55

Storlek: 55

Godkänd: CE VG1 01.040 2014-12.

Vikt: Ca 650 g i storlek 57.

Färg: Svart

OM MIPS:

MIPS är en patenterad teknologi som adderar ett litet friktionslager mellan huvudet och ridhjälmen, utvecklat för att reducera rotationsvåld på hjärnan vid ett vinklat islag.

Konventionella ridhjälmar testas genom att man släpper ned dem verikalt mot en rak yta och hjälmarna är även designade utefter den testfaktan. MIPS är designat att fungera efter hur de flesta olyckor inträffar, med vinklade islag på huvudet. MIPS förändrar sättet att tänka när det gäller säkerhet på ridhjälmar och andra hjälmar.

BoT-491000-BLACK-55

Särskilda referenser