Golden Wings betten säljes & marknadsförs av Stübben. Namnet Golden Wings kommer från "vingarna" vid bettets ytterkanter som gör bettet stabilt och helt nypfritt.

Vi har sålt Golden Wings-betten ett bra tag och är väldigt nöjda med hur Golden Wings betten fungerar & är så bra på massor av olika hästar.

De flesta som har sett eller provat på Golden Wings betten har säkert redan förstått vad det är som är så speciellt med de här kvalitetsbetten, men det finns framförallt tre stora anledningar till att välja ett Golden Wings bett:

  • Golden Wings betten är tillverkade av ett speciellt material. Till skillnad från klassiska bett som ofta är tillverkade av rostfritt stål, så är Golden Wingsbetten tillverkade av en kopparblandning. Denna metallmix gör att Golden Wings betten smakar sött & gott och därmed lättare acccepteras av hästen. Materialet i Golden Wings bettet gör även att det blir varmt fortare - inga mer kalla bett i hästens mun!
  • Golden Wings betten har en ergonomisk design. Alla Golden Wings bett är utformade för att följa hästens anatomi och ligga så bra i hästens mun som det bara går. Stübben har satt detta som en viktig hållpunkt när de tillverkat Golden Wings betten. Ligger inte bettet bra i hästens mun så kan allt det andra kvitta. Vare sig bettmaterial eller funktion på bettet har då någon betydelse.
  • Golden Wings bettens mest utmärkande drag är vingarna på bettets yttersidor. Dessa bettvingar är de som har gett namnet till bettet; Golden Wings! Alla Golden Wings betten har vingar på sidorna och dessa vingar gör att Golden Wings betten blir 100% nypfria. Golden Wings betten kan helt enkelt aldrig klämma eller nypa i hästens mungipor, som t.ex. vanliga bett med lösa ringar lätt gör. Vingarna hjälper också till att stabilisera bettet i hästens mun och gör så att bettet ligger stilla i en korrekt position, vilket leder till att du som ryttare vid ridning får en korrekt kontakt med hästens mun.