FOR HORSES - THE SAGA

For Horses är ett dynamiskt italiensk företag som ägnar sig åt att producera högteknologiska ridkläder. Andrea & Giovanna, vilka delar passionen för hästar & hästsporten, startade märket For Horses genom att kombinera sin tekniska bakgrund i atletisk kläddesign med innovativa textilier.

Giovanna, som är dansös & ryttare, lärde sig tidigt i familjens företag, hur man tillverkar moderiktiga & funktionella dansdresser. Denna kunskap har hon nu tagit med sig över i designen av For Horses ridsportskollektioner. Hon har introducerat ett koncept där komfort och rörelsefrihet möter behoven hos ryttaren. ALltid med focus på senaste mode & trender!

Andrea, som är maken till Giovanna, gillar western och är en domare i det italienska Cutting Horse förbundet. Han har mycket erfarenhet från moderna textiler och avancerade tillverkningsmetoder, därför kan företaget garantera maximal performance, kvalitet & användbarhet av ridplaggen.

Hela For Horses kollektionen är tillverkad i Italien, helt och hållet, ända från den eleganta designen till den högteknologiska tillverkning, som resulterar i perfekta ridkläder för dem som vill stå ut och ha riktigt bra utrustning.

For Horses ridbyxor och tävlingskavajer är omsorgsfullt designade och skräddade och de använder sig av ett multi-stretch microfibermaterial som är komfortabelt, funktionellt, lätt att använda och som har ett snyggt fall och därför rör sig vackert med dig när du rider. 

For Horses ytterkläder är tillverkade av original materialen Poliupile®, Thermopile® och Poliuvel®. Alla dessa material är testade för att möta de specifika krav som ridsporten ställer och i många olika klimat. En innovativ konstruktion, tillverkad av tre lager, ger massor av fördelar och möjligheter. 

  • Ett vind- & vattenresistent skal skyddar mot alla typer av väder samt är lätt att tvätta och bibehåller plaggets ursprungliga utséende och form över tid.
  • Thermoisolering via ett lätt mellanmembran som reglerar värmen.
  • En andningsbar mjuk fodring, tillåter att fukt & ånga kan dunsta ut, men regn (stora vattenmolekyler) håller sig ute. Det hjälper dig att hålla dig varm & frisk. 
  • Komfortabel multivägsstretch i alla lager ger dig fantastisk rörelsefrihet!
  • En modern & fashionabel look finns tillgänglig i massor av färger & modeller.

 

Alla For Horses ridkläder är gjorda av avancerade tekniska material, vilka ger extrem komfort under alla väderflörhållanden. 

100% made with passion and genius in Italy!