Radital Kyl Gelé 600ml
Radital Kyl Gelé 600ml

Radital Kylgelé 250ml

79,00 kr

(inkl. moms)

Radital Kylgelé 250 ml

Radital Kylgel är ett kylande liniment som effektivt förebygger skador genom sin kylande verkan. Vi rekommenderar att man "motar Olle i grind" och därför kyler sin hästs ben efter varje ridpass eller när den racat i hagen. Radital Kylgel finns i flera olika storlekar, men denna praktiska lilla flaska med Radital Kylgel rymmer 250 ml.

Kombinationen finns ej i lager. Beställ gärna ändå så återkommer vi med leveransinfo.

Supersnabba leveranser

14 dagars öppet köp

Fri frakt vid köp över 800 kr

Prisgaranti

Radital Kylgelé 250 ml Vanlig Genomskinlig flaska

Radital Kylgel ger effektiv och djupverkande kyla. Radital Kylgel är snabbverkande med djupgående kyla för vård av mindre bristningar i muskler, senor, gaffelband och muskelfästen direkt efter hård ansträngning eller förmodad vrickning, stukning eller snedbelastning.

Med kylning minskar genomströmningen i blodsystemet så att mindre blödningar i huden och ytliga vävnader kan läka snabbare. Målsättningen är att ett minskat läckage i vävnaderna ger snabbare återhämtning och rehabilitering. Därför är det viktigt att kylningen sker så snabbt som möjligt i anslutning till de förmodade bristningarna. Blod som kommer ut i vävnaden orsakar större skada eftersom vävnad också förstörs av blödningen. Kyla ger även en effektiv lindring av smärta som uppstår av den svullnad i vävnaden som blödningen orsakar.

Kylgel kan appliceras återkommande under de första tolv timmarna, då skadan anses vara akut. Därefter kan man med fördel använda Radital Liniment för att åter öka blodgenomströmningen och snabba upp återhämtningstiden.

Vid behandling av större bristningar rekommenderas hård bandagering (alltid med bomull eller pad under för att undvika senskador) som effektivt minskar blödningar. I dessa fall är kylgel inte att rekommendera eftersom kylan dels inte når tillräckligt djupt men även för att kyleffekten uppstår av att värme avleds från huden, vilket förhindras av bandagering. I dessa fall bör man istället använda kylpåse som läggs under bandaget.

Teknisk beskrivning:

Dosering: RADITAL Kylgel används normalt med riklig applicering men kan även appliceras återkommande med cirka 30 minuters mellanrum för längre kylande effekt.INNEHÅLL:Menthol.Eucalyptol.Etanol.Karbomer.Propylenglykol.Vatten.Färg E131.

Användning:

Användning: RADITAL Kylgel är avsedd för daglig vård efter hård träning och används endast för att minska mindre blödningar i de yttre vävnaderna. På hästar är kylgel väl beprövat med goda resultat för vård av hästens ben. Masseras in på önskat område i direkt anslutning till hårt arbete eller skada. Skall endast appliceras på oskadad hud.

TRIK-1721060

Särskilda referenser