Vimital Magnesium  700g
Vimital Magnesium  700g

Vimital Magnesium 750g

99,00 kr

(inkl. moms)

Magnesium 750 g Vimital

Vimital Magnesium är ett rent magnesiumtillskott för häst, utan tillsatser. Magnesiumbrist är vanligt förekommande hos svenska hästar och vanliga symtom på detta är nervositet, "tittighet" och dåligt temperament. Magnesium fungerar som en aktivator för flera enzymer samt är livsviktigt för nervimpulser,muskelfunktion, hjärta & blodkärl. 

Slut i lager. Beställ gärna ändå, så återkommer vi med leveransinfo.

Supersnabba leveranser

14 dagars öppet köp

Fri frakt vid köp över 800 kr

Prisgaranti

Vimital Magnesium 750 g

Vimital Magnesium är ett prisvärt magnesiumtillskott för häst. Magnesium fungerar lugnande på många hästar och kan därför rekommenderas till nervösa, stressade & tittiga hästar.  Magnesium är en aktivator för ett flertal enzymer och är nödvändigt för nerv och muskelfunktion, hjärta och blodkärl. Vimital Magnesium är registerad hos Jordbruksverket och innehåller inga dopingsubstanser. Stärker nerv och muskelfunktionen Skyddar hjärta och kärl. Välgörande för hästens temperament.

Vimital Magnesium innehåller:

Magnesiumfosfat & Magnesiumoxid. Naturligt magnesium kan bara förekomma i fosfat eller oxidföreningar. Nedan anges faktiskt innehåll av respektive mineral.

Innehåll per 10 ml:

Magnesium (Mg): 3,3 g

Fosfor (P): 0,45 g

Natrium (Na): 0,27 g 

Förvaras torrt, svalt och väl försluten.

Registrerad hos Jordbruksverket.

Innehåller inga dopingsubstanser. (2019-10-06)

VIMITAL Magnesium är ett rent magnesiumtillskott för häst, helt utan tillsatser. Formulerad med Magnesiumfosfat, Magnesiumoxid och Natrium för maximalt upptag, skonsamt för tarmen och bästa smaklighet. Magnesium är en av kroppens viktigaste mineraler, en aktivator för ett flertal enzymer och är nödvändigt bl.a. för nerv- och muskelfunktion samt hjärta och kärl. Magnesium kan inte lagras i kroppen och måste därför ingår i den dagliga foderstaten. Magnesium är en av de mineraler som det är vanligt att både människor och hästar lider brist av. Vanligaste bristsymtomen hos hästar är nervositet, ”tittighet” och dåligt temperament. Vid magnesiumbrist kan kroppen inte hantera de ämnen som frigörs vid stress eller rädsla. Anledningen till den ökande bristen på magnesium är förutom utarmade jordar, att balansen i fodret mellan Kalcium och Magnesium ofta är fel. Ett för högt Kalciumintag blockerar upptaget av magnesium. Förhållandet mellan Kalcium och Magnesium ska vara 5:2. Magnesiumbrist kan på sikt förorsaka en lång rad sjukdomstillstånd. Användning Symtom på magnesiumbrist är nervös överreaktion där hästen inte kan hantera den naturliga reaktionen på fara och därför blir svårhanterad. Kan även visa sig på normalt lugna hästar som i t.ex tävlingssituationer blir spända. Magnesiumnivån räcker då inte till för att hantera de stressrelaterade ämnen som frigörs i speciella situationer. Magnesiumbrist påverkar musklernas koordination och man kan ibland se symtom om man drar lätt med fingrarna över sidan på hästen och musklerna ”darrar”. Man bör vara extra observant på behovet av att ge magnesium vid sjukdomstillstånd och smärta eller när hästen svettas mycket t.ex vid träning. Diarré eller sur avföring skapar också behov av extra tillskott. 

Det är vanligt med Magnesiumbrist hos både människor & hästar. Magnesiumbrist hos häst är alltså vanligt och symtom hos häst vid Magnesiumbrist visar sig ofta genom nervositet, tittighet & "dåligt" temperament. Vid brist på Magnesium kan kroppen inte hantera de ämnen som frigörs vid stress eller rädsla.

Orsaken till denna Magnesiumbrist är bland annat våra utarmade jordar, men också att hästens foderstat också ofta är felaktigt balanserad. Kalcium Magnesium kvoten skall vara 5:2, det vill säga; på varje 5 g Kalcium i foderstaten, skall hästen också ha 2 g Magnesium. Ett för högt Ca-intag blockerar ofta hästens förmåga att ta upp Magnesium.

Brist på Magnesium kan på sikt orsaka flera olika sjukdomstillstånd. Rådgör gärna med din veterinär om du är osäker på din hästs Magnesiumbehov.

Dosering: 10 ml/dag (ca 10 g) till stor häst (550 kg) i foder.

Räcker i 100 dagar/kg tillskott. Övriga i proportion till kroppsvikt eller enligt veterinärs föreskrift. 

TRIK-178600

Särskilda referenser