Vimital Fokus 600g

370,00 kr

(inkl. moms)

Vimital Focus 600g Trikem

Vimital Focus är ett rent magnesiumtillskott för häst, utan tillsatser. Magnesiumbrist är vanligt förekommande hos svenska hästar och vanliga symtom på detta är nervositet, "tittighet" och dåligt temperament. Magnesium fungerar som en aktivator för flera enzymer samt är livsviktigt för nervimpulser,muskelfunktion, hjärta & blodkärl. 

I lager

Supersnabba leveranser

14 dagars öppet köp

Fri frakt vid köp över 1 000 kr

Prisgaranti

Vimital Fokus 600 g

VIMITAL Fokus är ett kompletteringsfoder som tillför ämnen hästen behöver för att hantera stress och behålla koncentrationen, t.ex vid inlärning, träning, tävling eller transport.
Innehåller de beprövat nervstabiliserande ämnena Thiamin (B1), Tryptofan och Magnesium. Tillsats av Jästkultur stimulerar tarmens mikroflora och förbättrar upptaget av näringsämnen.

VIMITAL Fokus är ett kompletteringsfoder som tillför ämnen hästen behöver för att hantera stress och behålla koncentrationen, t.ex vid inlärning, träning, tävling eller transport. Innehåller de beprövat nervstabiliserande ämnena Thiamin (B1), Tryptofan och Magnesium. Tillsats av Jästkultur stimulerar tarmens mikroflora och förbättrar upptaget av näringsämnen.

I en stressituation frigörs ämnen som triggar hästens reaktion. Det är en medfödd reflex som ska skydda hästen vid plötslig fara så att den reagerar snabbt, utan att värdera situationen. De triggande ämnena måste sedan neutraliseras av andra ämnen i kroppen. Thiamin, Tryptofan och Magnesium ingår alla i den stabiliserande processen. Har hästen brist på dessa ”motmedel” så har den inte heller någon möjlighet att balansera sin reaktion och blir svår att hantera eller tappar fokus.

VIMITAL Fokus kompletterar den brist på naturliga näringsämnen som finns hos många hästar med stressymtom eller dåligt temperament. Användning Ges till hästar som överreagerar på stressituationer, har svårt att avreagera eller varvar upp sig mentalt vid träning, tävling eller ovana situationer.

Dosering: 30 ml/dag (ca 25 g) till stor häst (550 kg) i foder. Dubbel dos de första 5 dagarna eller inför förväntad stressituation. Övriga i proportion till kroppsvikt eller enligt veterinärs föreskrift.

Innehåll per 30ml: Tryptofan Thiamin (B1) Magnesium Jästkultur Dextros

Hållbarhet: 24 mån. Se bäst före datum

Förvaring: Förvaras torrt, svalt och väl försluten.

Registrerad hos Jordbruksverket. Innehåller inga dopingsubstanser. 

TRIK-1859060

Särskilda referenser