A-Equipment

A-Equipment är en helt ny lyxig serie av ridutrustning i läcker design. Framtagen av de danska elitryttarna Andreas & Christian Schou, i samrbete med Absolute Horses & Equsana.

Absorbine

Absorbine har sitt säte i East Longmeadow, USA och är ett av hästvärldens mest välkända, pålitliga & välrennomerade varumärken. Absorbine har tillverkat preparat för hästens välmåeende och funnits på marknaden ända sedan 1892.

Acavallo

Acavallo är ett italienskt företag som tillverkar gelprodukter för hästens välbefinnande, t.ex. Acavllo gelpaddar i massa olika utformingar, gel curbchain kindkedjeskydd, Acavallo gel bettplattor m.m.

Airowear

Airowear är ett brittiskt säkerhetsvarumärke som tillverkar förstklassiga säkerhetsvästar till ryttare. Airowear var bland de allra första leverantörerna i Sverige som erbjöd godkända & funktionella säkerhetsvästar.

Akton

Akton tillverkar gelprodukter för hästar. Välkänd i Sverige är den lövtunna original gelpadden Akton Gelpad.

Alessandro Albanese

Alessandro Albanese är ett italienskt högkvalitetsmärke. Alessandro Albanese tillverkar ridsportskläder med utmärkt funktion och passform, till den som vill vara riktigt välklädd på ridbanan.

Anky

Anky Technical Casuals står för hög kvalitet till ett numera fantastiskt bra pris! Anky Technical Casuals grundades av en av de mest kända dressyrryttarna i världshistorien; Anky van Grunsven.

Anna Scarpati

Anna Scarpati är en italiensk ridsportsdesigner som tillverkar ridbyxor, tävlingsskjortor, schabrak, flughuvor, bandage, boxgardiner, boxguards, bandageväskor m.m. till ridsportsintresserade människor världen över.

Back on Track

Back on Track är ett svenskt bolag som siktat in sig på hälsofrämjande produkter till häst, hund och människa. Back on Track säljs över hela världen. Back on Track finns nu i nästan alla svenska stall.

Back2Back

Back2Back är ett ridbyxvarumärke som ägs av Three Horses. Back2Back  tillverkar bra ridbyxor till bra pris. Back2back har både knäskodda ridbyxor, oskodda ridbyxor, helskodda ridbyxor samt ridbyxor skodda med supergripmaterial.

Bates

Bates är ett australienskt ridsportsmärke som är världsberömt för sina sadlar & läderprodukter som används av ryttare från yttersta eliten över hela världen.

Beris

Beris är en europeisk tillverkare av kvalitetsbett. Ryttare som t.ex. Rolf-Göran Bengtsson använder Beris betten.

Birth Alarm

Birth Alarm Fölvakter

Birth Alarm fölvakt hjälper dig att bevaka ditt sto när det börjar bli dags att föla. Birth Alarm fölvakt varnar dig när det är dags för fölning, så att man kan få sova på natten.

Bombers Bett

Bombers Bits är handgjorda bett av allra högsta kvalitet från Sydafrika. Du kan själv designa ditt eget Bombersbett. Bombersbetten är tillverkade av sötmalm, koppar & rostfritt stål.

Borstiq

Borstiq är en svensk tillverkare av ridsportsprodukter avsedda till stall-, häst- & ryttare, såsom t.ex. borstar, sopkvastar & skötselprodukter till häst.

Carr, Day & Martin

Carr, Day & Martin är ett brittiskt genuint bolag, välkänt för sina fantastiska produkter inom, lädervård, hästvård, hovvård & hälsa till hästar, ryttare & hästskötare, världen över, sedan år 1765!!!

Casco

Casco tillverkar ridhjälmar av högsta klass till ryttare, med höga krav på sin ridhjälm, världen över.

Catago

Catago är ett ridsportsvarumärke som står för god kvalitet i mellanprisklass.

Cavalleria Toscana

Cavalleria Toscana - CT- står för högsta mode, komfort & funktion för tävlingsryttare och andra aktiva ryttare som ställer krav på sin ridutrustning.

Cavalor

Cavalor är en holländsk producent av fodertillskott till häst. Cavalors produkter är välkända över hela världen, för sina hälsofrämjande effekter till hästar.

Charles Owen

Charles Owens är ett välkänt brittiskt hjälmföretag som tillverkat ridhjälmar sedan 1911. Charles Owen jobbar hårt med säkerheten på sina ridhjälmar och övriga säkerhetsprodukter. 

Cheval

Cheval är ett varumärke som tillverkar ridsportsutrustning till hästen och lagerförs av Three Horses.

Dan Rider

Dan rider är en dansk ridsportsgrossist som bl.a. för märkena Riders Company, De Niro och Lik-it m.fl. Riders Company säkerhetsvästar är en mycket populär modell av säkerhetsväst och kanske den som säljer bäst i landet?

Devold of Norway

Devold of Norway är ett oberoende norskt företag med en lång & stolt historia. Devold har tillverkat ullkläder av högsta kvalitet sedan 1853.

Dubarry of Ireland

Dubarry of Ireland är en irländsk tillverkare av stövlar, skor & kläder, i allra högsta kvalitet, till friluftsliv, jakt & ridning. Dubarry är i ridsportssammanhang mest kända för sin klassikt eleganta & vattentäta Gore-Tex stövel Dubarry

Dyón

Dyón är ett fantastiskt belgiskt bolag som grundades av Philippe Dyón som fortfarande äger & driver Dy'on.

Eclipse Biofarmab

Eclipse Biofarmab är ett helsvenskt bolag som tillverkar och importerar fodertillskott och andra utvärtes preparat av högsta kvalitet till häst och smådjur. 

Effol & Effax

Effol/Effax är en österrikisk producent av välgörande produkter till häst, utrustning & ryttare. Effols & Effax produkter är välkända över hela världen, för sina välgörande egenskaper till hästar, människor samt läderartiklar.

Ekholms Vision

Ekholms Vision AB säljer & marknadsför Probsalva, Probschampo, Probolja och andra Probprodukter i Sverige.

Equiline

Equiline är ett italienskt ridmodeföretag som tillverkar ridkläder & hästutrustning av allra högsta kvalitet, till världsledande toppryttare & andra kvalitetsmedvetna ryttare & hästägare världen över.

Equipage

Equipage tillverkar snygga & funktionella skor & ridkläder till bra priser. 

Eskadron

Eskadron ingår i Pikeur - Pikeur- Eskadron - och är ett tyskt ridsportsmodeföretag med kvalitetsutrustning till hästen.

Euro-Star

Euro-star är en tysk ridmodeleverantör av ridbyxor & andra ridkläder av högsta kvalitet.

Fleck

Fleck är en tysk ridspö & körpisk tillverkare med anor långt bak i tiden. Fleck står för högsta kvalitet & perfekt hantverk.

Flex-on

Flex-on är ett nytt varumärke, made in France! Flex-On uppkom efter att grundaren Laurent Bordes träffade sin fru som var en erfaren tävlingsryttare. Laurent kom från tillverkningsindustrin inom flyg- & järnväg och såg att en ny produkt behövdes som reducerade trycket som blev i stigbygeln. Han konstruerade då den första Flex-on stigbygeln, som reducerar trycket som blir i stigbygeln och således blir en schock absorber för både häst & ryttare. Under Nations Cup tävlingarna i La Baule 2011 testades den första Flex-on stigbygeln som därefter har blivit en succé.

For Horses

For Horses är ett nytt italienskt märke som präglas av utsökt design & allra högsta kvalitet! For Horses har gett sig hän till design & tillverkning av högteknologiska ridkläder. Ägarparet Andrea & Giovanna, älskar hästar och delar passionen för ridsport. Tillsammans startade de For Horses och kunde på detta vis kombinera sin passion för hästarna med sin tekniska bakgrund med design av tekniska sportkläder av innovativa textilier. 

Freejump

Freejump är ett franskt företag som är ispecialiserade på säkerhetsutrustning. Freejump tillverkar bland annat de populära säkerhetsstigbyglarna Soft Up Pro och Soft Up Lite.

Globus Sport

Globus Sport är en svensk ridsportsgrossist som säljer alla möjliga olika tänkbara ridsportstillbehör, till bra priser.

GPA

GPA Safety Legend tillverkar ridhjälmar i massor av olika modeller och utseende. GPA ridhjälmar är ett av de allra mest omtyckta ridhjälmsmärkena på marknaden.

Grubs

Grubs tillverkar arbets- , frilufts- & ridskor av hög kvalitet till bra priser i smarta material. Grubs har en stövel som värmer ner till -50 grader och samtidigt är vattentäta. Grubs har ett stort lager i Sverige = snabba leveranser.

Hansbo Sport

Hansbo Sport är kända för att ha bra bashästutrustning till bra pris. Bra kvalité till bra pris. HAnso Sport & Willab saluför allt från stängselisolatorer till Pikeur ridbyxor.

Helite

Helite tillverkar säkerhetspridukter till ryttare, såsom Helite airbag säkerhetsvästar & säkerhetsjackor.

Horka

Horka är en holländsk ridsportsgrossist som har allt från hovkratsar till hästtäcken, jackor och ridhjälmar. Horka har god kvalitet till ett moderat pris.

Horse Life

Horselife är ett svenskt ridsportsföretag, grundat 2003. HorseLife har ett brett och prisvärt sortiment till häst & ryttare som tilltalar många hästskötare, ryttare och hästägare.

Horsewell

Horswell tillverkar Haywell hönät, ensilagenät och slowfeednät till hästar i flera roliga färger. 

HV Polo

HV POLO är ett holländskt ridsportsmodeföretag som 1980 startade med en liten ridsportsbutik i Holland som växte enormt under åren och utvecklades efterhand till ett grossistföretag. HV POLO bildades 2004 och är nu etablerat i mer än 15 länder.

Ikonic

Ikonic är ett nytt belgiskt varumärke som tillverkar sadlar, träns, martingalar & annat läder till häst & ryttare. Ikonic är det gamla Tolga. Vi vill varmt rekommendera Er att prova Ikonics sadlar & kvalitetsläder till riktigt bra priser!&

Imperial Riding

Imperial Riding är en holländsk ridsportsgrossist som tillverkar roliga, färgglada, blingiga, moderiktiga & originella ridsportsartiklar.

KASK

Kask är en italiensk hjälmtillverkare som nu tagit steget in i ridhjälmsvärlden. KASK tillverkar fantastiskt sköna, säkra & lätta ridhjälmar till världseliten & vanliga tävlings- eller hemmaryttare som uppskattar en skön & säker ridhjälm.

KAT Equine

KAT Equine är ett engelskt fodertillskottsföretag som tillverkar fodertillskott av högsta kvalitet för hästens välbefinnande.

Kavalkade

Kavalkade är ett tyskt varumärke som tillverkar kvalitetsprodukter till hästar till ett överkomligt pris. Kavalkade marknadsförs i Sverige av svenske grossisten F-Meko.

Kentucky

Kentucky är ett europeiskt varumärke som tillverkar benskydd av högsta kvalitet i det stötdämpande materialet D3O, som tagits fram av NASA.

Kevin Bacon

Kevin Bacon tillverkar hovvårdsprodukter av yttersta kvalitet till professonellt hästfolk runt om i hela världen.

Kimberley

Kimberley är Three Horses eget märke av högkvalitativa täcken till bra pris.

Kingsland

Norska Kingsland är ett ridmodemärke som tillverkar ridkläder av hög kvalitet & funktion. Kingsland, även kallat KL, har i sitt sortiment ridbyxor, ridjackor, västar, tröjor, pikéer, tävlingsskjortor, kavajer m.m.

Komutekir

Komutekir tillverkar snygga & inoovativa ridkläder till facila priser. Komutekirs ridkvajer, frackar, ridbyxor och övriga ridkläder kännetecknas av snygg & moderiktigt design och material till bra priser. 

König

Königs är ett tyskt välkänt ridsportsmärke som funnits många, många år på marknaden. Königs är välkända för sina fina läderridstövlar & skor till medvetna ryttare och människor som bryr sig om kvalitet och miljö, samt hur varorna har blivit producerade.

Krafft

Krafft ägs av Lantmännen och Sveriges bönder. Kraffts produkter är i de allara flesta fall 100% helsvenska.Krafft bedriver forskning inom foder & utfodring och är en av de ledande fodertillverkarna i landet.

Lamicell

Lamicell är en i Europa mycket välkänd grossist som förenar kvalitet med konkurrensmässiga priser.

Lippo

Lippo är ett ridsportsmärke som tillverkar läder och sadlar av bra kvalityet. Lippo ägs av Horselife - Källquists.

Lister Shearing

Lister Shearing gör klippmaskiner, klippskär och rakapparater till häst & andra djurslag samt till veterinärt bruk. Lister Shearing är en brittisk klippmaskinstillverkare som gör klippmaskiner & klippskär av allra högsta kvalitet.

Mattes

Mattes är ett tyskt kvalitetsmärke som tillverkar fårskinnspaddar, massor av andra fårskinnsprodukter & hästutrustning av högsta kvalitet.

Montar

Montar är ett dankst varumärke som jobbar för funktionella, snygga och bekväma produkter till både häst och ryttare. 

Mountain Horse

Mountain Horse är ett svenskt ridsportmärke som tillverkat ridskor, ridstövlar och ridkläder av bra kvalitet till ryttare sedan 1980-talet.

NAF

NAF är ett av världens mest snabbast växande samt ledande varumärken när det gäller preparat till häst.

Ogilvy

Ogilvy är en sadlepadd som är outstanding i sin funktion som stötdämpande padd.

Ogilvypadden kombinerar sin V-form (att den går ordentligt upp & lämnar plats för manken), med sitt friktionsmaterial, vilket gör att sadeln ligger stabilt och inte glider. Memoryskummet inuti padden är avtagbara, så man lätt kan tvätta padden.

Ogilvypadden har en stötdämpande effekt och är en underbar lättnad för onda hästryggar! Det är ingen hemlighet att padden ger precis lika mycket avlastning för ryttarens rygg.

Pavo

Pavo är ett holländskt hästfoderföretag som tillverkar foder och fodertillskott till hästar.

Pikeur

Pikeur är en tysk ridsportsmode tillverkare som gjort snygga, funktionella & hållbara ridkläder till ryttare under flera decennier. Pikeur ist Pikeur är Pikeurs slogan - och vi kan bara hålla med!

Prémière

Prémière är en tillverkare av sadlar & andra ridsportsprodukter av mycket bra kvalitet i förhållande till priset. Prémière är ett klart prisvärt ridsportsmärke!

Prestige Italia

Prestige Italia är ett italienskt sadeltillverkare sedan decennier tillbaka. Prestige Italia är ett av Sveriges absolut mest sålda och populära sadelmärke. Prestige Italia står för kvalitet och hantverk ut i minsta detalj

Pro Equo fodertillskott

Pro Equo skapar fodertillskortt som t.ex. Pro Equo för hästens mage och Confidence EQ för att hålla hästen lugn och välbalanserad.

Racesafe

Racesafe är en brittisk tillverkare av säkerhetsvästar till ryttare. Racesafes säkerhetsväst är mycket populär.

Renaissance

Renaissance french style by Prestige. Design by Frédèric Butet. Renaissance sadlar är en helt ny italientillverkad sadel av fransk läder av absolut toppkvalitet. Fransk design & en väldigt slimmad & nätt sadel som låter dig komma extremt nära hästen. Omvärmbar bom från Prestige.

Royal Canin

Royal Canin har under 40 års tid tillverkat hund- & kattmat av allra högsta kvalitet till hundar & katter. Royal Canin är välkända för den extremt höga smakligheten på alla sina katt- & hundfoder.

RSL

RSL är en tysk ridsportstillverkare som gör RSL ridhandskar av världsklass. RSL gör t.ex. RSL Ascot, RSL Rom & RSL Reno ridhandskarna.

Santa Cruz

Santa Cruz är en sydamerikansk tillverkare av sadlar, träns, sadelgjordar & annat läder från Argentina. Santa Cruz är kända för sin höga läderkvalitet till bra priser. Santa Cruz mest sålda sadel heter Santa Cruz Celine och är en hoppsadel.

Shires

Shires är ett brittiskt hästföretag som tillverkar allt till häst & ryttare. Shires har under senare år blivit berömda för sina fantastiskt bra flughuvor.

St. Hippolyt

St. Hippolyt söker det bästa konceptet – nämligen att producera hästfoder efter filosofin ”att fodra som naturen själv”. Prestation, motivation och hälsa – det är uttryck för en frisk och välfungerande häst. En genomtänkt utfodring baserad på råvaror av högsta kvalitet är vägen till målet. De bästa råvarorna, som är de skonsammaste produktionsmetoderna, som är CO2-neutrala, ger ett näringsrikt foder med hög upptaglighet och effekt i hästen.

SUNREAD

Sunread sportglasögon finns i olika modeller, varianter, färger och styrkor. Läs mer nedan.

Svea Equestrian

Svea Equestrian är ett nytt svenskt ridsportsmärke, sprunget ur det mycket populära och välrennomerade modemärket Svea. Samma designers skapade tack vare sitt hästintresse ett renodlat ridsportsmärke; Svea Equestrian.

Three Horses

Three Horses är en dansk grossit som har bl.a. sadlar, träns, grimmor, grimskaft och övrig ridsportsutrustning.

TIB Horse

TIB Horse är en svensk ridsportsleverantör som är mest kända för sina chaps, sin lädertvål i gel-form samt sin pälsglans. TIB Horse gör också en hel del andra ridsportsprodukter som vi kommer att presentera på www.aleridsport.se framöver.

Tolga

Tolga tillverkar läderprodukter av allra högsta kvalitet. Tolga ligger i Belgien.

Topline

Topline är ett nytt svenskt varumärke som tillverkar hästtäcken, longergjordar, benskydd samt en massa andra ridsportsprodukter.

Trust Equestrian

Trust Equestrian är ett holländskt ridsportsföretag som koncentrerat sig på att tillverka bra utrustning till alla typer av tävlingshästar, i synnerhet hopphästar. Trust är grundat av Teun van Riel som sålt ridsportsutrustning på stora tävlingarenor över hela Europa. 

Tucci Time

Tucci Time är en italiensk tillverkare av ridstövlar, chaps, skor & shortchaps av yppersta kvalitet & finish.

Uhip

Uhip är ett svenskt företag från Näsbypark, Täby,  som har tillverkat praktiska, sköna & smarta ridkläder till ryttare sedan 2011, då ägaren; Ulrika Falkman, fick den briljanmta idéen att tillverka en ridkjol. På den vägen är det!

Uvex

Uvex är en tysk kvalitetstillverkare av ridhjälmar & sportglasögon till ryttare världen över.

Vestrum

Vestrum är en italiensk tillverkare av ridmode av absolut toppklass, till häst & rytatre. Prisnivån & exklusiviteten är hög. Allt Vestrum är 100% Made in Italy och har en mycket hög & jämn kvalitet. Vestrums designers kommer med bakomliggande karriärer från världens största & ledande modevaruhus.

Weatherbeeta

Weatherbeeta är en irländsk hästtäckestillverkare som har specialiserat sig på att tillverka hästtäcken av allra högsta kvalitet, täcken som tål att användas i många, många år i vårt nordeuropeiska, regniga & kyliga klimat.

Zandona

Zandona är ett italienskt kvalitetsföretag som tillverkar professionell ridsportsutrustning, liksom kvalitetsutrustning till flera andra krävande sporter. Gör som toppryttare världen över, använd Zandonas senskydd, unghästskydd, dressyrskydd, turnoutskydd eller sporrskydd och ryggplattor.