Knights Siddhant hoppsadel flexifit
Knights Siddhant hoppsadel flexifit
Knights Siddhant hoppsadel flexifit
Flexifit Koppjärn till Knights Siddhant hoppsadel
Bommar o stoppning
  • Knights Siddhant hoppsadel flexifit
  • Knights Siddhant hoppsadel flexifit
  • Flexifit Koppjärn till Knights Siddhant hoppsadel
  • Bommar o stoppning

Knights Siddhant hoppsadel flexifit

13 800,00 kr

(inkl. moms)

Knights Siddhant hoppsadel med ändringsbar bomvidd

Nya Knights Siddhant hoppsadel är verkligen en riktigt prisvärd, ny & fin hoppsadel! Den mycket populära hoppsadeln Knights Sir Walter har nu fått en uppdaterad kompis, Knights Siddhant, en hoppsadel i ett helt nytt utförande. Knights Siddhant hoppsadel är en hoppsadel som ger dig väldigt mycket sadel för pengarna!

Läs mer...

I lager för direktskick från vår leverantör

Supersnabba leveranser

14 dagars öppet köp

Fri frakt vid köp över 1 000 kr

Prisgaranti

Knights Siddhant hoppsadel med Flexifit koppjärn MW

Från och med 2019 har Källquists Equestrian tagit fram en helt ny generation Knights sadlar. Dessa Knights sadlar i ett mycket fint sadelmakeriarbete, har resulterat i den välarbetade och eleganta hoppsadeln Siddhant. Siddhant hoppsadeln är ett resultat av ett mångårigt samarbete mellan producenten och Källquists sadelteam.

Knight's Siddhant sadelns paneler (bossor) har en s.k Smartwool stoppning. Smartwool stoppning är en sadelstoppningsteknik med en kombination av konstull och ett neoprenskikt i botten som andas och är vattenavvisande.

Knight's Siddhantsadeln har en syntetbom med utbytbart koppjärn. Sadeln levereras, som alla Knights sadlar, alltid med ett MW (medium-wide) koppjärn, så om du behöver annan bomvidd, rekommenderar vi att du köper med ett annat koppjärn, av modellen Flexifit, direkt i samma order.

Knight's Siddhant sadeln finns i två varianter, som denna; i grundutförande med ett vanligt enkelläder, vilket gör att sadeln kommer ned rejält i pris och vi tänker att detta kan vara en bra och mycket prisvärd sadel till t.ex. handelsstall, ridskolor etc. Siddhant hoppsadel finns även i dubbelt italienskt kalvskinn med snygga dekorstickningar (se egen artikel), till den som vill uppgradera sig lite från standardläder till kalvskinn och därmed få en ännu mjukare sadel med ett fantastiskt grepp i lädret.

Två olika par av knäblock medföljer sadeln. Knäblocken fästes med kardborre och kan alltså tas av helt, vilket blir mer och mer populärt för att finna den rätta balanspunkten (i stigbyglarna) i hoppsadeln. Vadstödet är fast och litet och nätt.

TIPS! Köp till extra koppjärn, Flexifit!

  • Dubbelt kalvskinn
  • Smartwool stoppning
  • Extremt prisvärd sadel
  • Modern design med ett flatare säte
  • Fasta vadklossar
  • Två par avtagbara knäklossar medföljer (kardborre)
  • Ändringsbar bomvidd, levereras med MW koppjärn.

Färg: Svart eller Brun

Storlek: 16,5″, 17″, 17,5″

Bomvidd: MW. Levereras i Medium Wide bomvidd med utbytbart koppjärn. Andra storlekar kan köpas till och bytes enkelt av en normalhändig person.

Läs gärna våra fraktvillkor (längst ned på startsidan) för att se vad som gäller vid ev. retur mm.

KQ-Knights-Siddhant-1621-17

Särskilda referenser