St. Hippolyt Performance Mash 7.5 kg

440,00 kr

(inkl. moms)

St. Hippolyt Performance Mash 7.5 kg

St. Hippolyt Performance Mash ger snabbtillgänglig energi till högpresterande hästar. St. Hippolyt Performance Mash är speciellt utvecklad till presternade hästar under perioder med intensivt arbete. St. Hippolyt Performance Mash hjälper hästen att få ett högre foderupptag, god aptit och framförallt att få i sig tillräckligt med vätska.

Säljs enbart i butik! 

I Lager

Supersnabba leveranser

14 dagars öppet köp

Fri frakt vid köp över 1 000 kr

Prisgaranti

Sammansättningen av Performance Mash är anpassad efter dessa behov. Under intensiva tränings- och tävlingsperioder kan hästar få sämre aptit än normalt. Därför är upptaget av näringsämnen extra viktigt. Av samma orsak har extra stor vikt lagts på framförallt smakligheten, acceptans och upptaglighet i Performance Mash.

Hög muskelprestation via målinriktad fodring
Med hjälp av den lättillgängliga energin till musklerna och de funktionella näringsämnena får hästen de optimala förutsättningarna för att kunna utnyttja sin potential fullt ut. Essentiella aminosyror som lysin och metionin bidrar till att bygga upp muskulaturen och för att förhindra muskelnedbrytning efter intensiv träning eller tävling. Av dessa två aminosyror bildas L-karnitin, som transporterar långkedjade fettsyror genom cellväggen in i mitokondrierna, där de omsätts till energi.

Undvik oxidativ stress
Performance Mash har ett högt innehåll av antioxidanter som har till uppgift att skydda kroppens celler. Oxidativ stress kan skada musklerna när det uppstår försurning i muskelcellen. Antioxidanter som vitamin E, selen och glutation gör det möjligt att minimera cellskador vid en oxidativ stress. Glutation spelar en viktig roll i samband med att skydda cellen samt hjälper till att utsöndra skadliga ämnen.

Funktionella näringsämnen för snabb återhämtning
De tillsatta nukleotiderna (funktionella näringsämnena) bidrar till en minskad risk för slitage och en snabbare återhämtning efter tävling eller intensiv träning. Hästens muskler hålls mjuka och smidiga utan att förlora styrka och kraft. Performance Mash innehåller elektrolyter som stödjer hästens vätskebalans vid ökad svettproduktion. Som en ytterligare fördel kan Performance Mash användas dagligen under de varma sommarmånader­na eller under en ansträngande tränings- och tävlingsperiod, antingen som ersättning av det vanliga fodret eller som ett komplement. Speciellt under perioder med mycket hårt arbete kan Performance Mash bidra med extra energi och stödja de ändrade behov hästen har när den ska prestera och uppnå bästa resultat.

Sammansättning
Kornflingor, majsgroddar, betfibrer, betblast, majsflingor, fullkornshavreflingor, snittat varmluftstorkat alphö, oljehaltiga frön (linfrön, solroskärnor), Palatin sojabönor*, kallpressade oljor (linfrön, solroskärnor, majsgroddar), vört, majsflingor, äppelmäsk, vetekli, äppelsirap, öljäst, öljästextrakt, havsalgkalk, elektrolyter , vindruvkärnextrakt
* GMO-fritt, producerat i EU, hydrotermiskt behandlat

Utfordringsrekommendation
Supplement tillsammans med det vanliga fodret:
50-200 g per 100 kg kroppsvikt dagligen.
I stället för komplettringsfoder:
400-700 g per 100 kg kroppsvikt dagligen anpassat efter arbetsnivån. Performance Mash blandas i ljummet vatten med förhållandet 1:2 men kan också utfodres torrt.
Se alltid till att hästen har tillgång till färskt dricksvatten!

ANALYTISKA BESTÅNDSDELAR
 Råprotein 12,0 %    Kalium 0,40 %  
 Råfett 10,0 %    Kalcium 0,80 %  
 Råfibrer 6,0 %    Fosfor 0,55 %  
 Råaska 5,0 %    Magnesium 0,30 %  
 Stärkelse 32,0 %    Natrium 0,60 %  
 Socker 6,0 %    Klorid 0,50 %  
NÄRINGSFYSIOLOGISKA TILLSATSÄMNEN PER KG
 Vitamin A 12.000 IE    Biotin 330 mcg  
 Vitamin D3 1.250 IE    Lågmolekylära peptider 3.000 mg  
 Vitamin E 430 mg    PSB®-komplex (nukleotider) 1.800 mg  
 Vitamin B1 170 mg    Calcium-D-Pantothenat 20 mg  
 Vitamin B2 330 mg    Kolin 740 mg  
 Vitamin B6 165 mg    Niacin 60 mg  
 Vitamin B12 60 mcg    Folsyra 4 mg  
SPÅRÄMNEN (ORGANISKA) PER KG
 Järn 80 mg    Kobolt 2,0 mg  
 Zink 180 mg    Selen 0,7 mg  
 Mangan 150 mg    Jod 1,2 mg  
 Koppar 35 mg       
TEKNOLOGISKA TILLSATSÄMNEN
 Kiselgur
st-hipp-501160020

Särskilda referenser