Prestige Hoppsadel X-Paris WD
Prestige Hoppsadel X-Paris WD
Prestige Hoppsadel X-Paris WD
Prestige Hoppsadel X-Paris WD
Prestige Hoppsadel X-Paris WD
Prestige Hoppsadel X-Paris WD
  • Prestige Hoppsadel X-Paris WD
  • Prestige Hoppsadel X-Paris WD
  • Prestige Hoppsadel X-Paris WD
  • Prestige Hoppsadel X-Paris WD
  • Prestige Hoppsadel X-Paris WD

Prestige Hoppsadel X-Paris W LUX

41 499,00 kr

(inkl. moms)

Prestige Hoppsadel X-Paris W Lux Prestige

Mycket skön & extremt anpassningsbar sadel med en mycket bra passform. Ryttaren placeras i mitten av sadeln vilket ger en "close-contact" känsla med hästen, samt bibehåller friheten i rörelsen. Paris sadeln är elegant & sportig. Anatomisk utformade bossor ger maximal frihet åt Trapezium muskulaturens rörlighet. Rekommenderas för normal till låg manke.

I lager

Supersnabba leveranser

14 dagars öppet köp

Fri frakt vid köp över 1 000 kr

Prisgaranti

Prestige X-Paris W Lux Hoppsadel 

Prestige X-Paris är en högteknologisk hoppsadel med x-technology från italienska kvalitetsmärket Prestige. X-Paris sadeln är extremt skön för ryttare och häst och har utskurna hål i bommen till sittbenen för extra komfort. X-Paris hoppsadeln från Prestige Italy har en skön utformning för både ryttare och häst. Prestige X-Paris sadeln ger en close contact känsla och bättre närhet till hästen. Samtidigt ger Prestige X-Paris sadeln en ännu bättre komfort för ryttaren och sätet är ännu mjukare än tidigare årgångar av Prestige Paris hoppsadlar. 

Denna modell har det fantastiska Lux-lädret, som ger nästan lika bra grepp som kalvskinnet, fast med en slitstyrka som är nästan lika bra som det vanliga kraftiga lädret.

X–Technology har utvecklats för att ge ryttaren den önskvärda närheten till hästen, som man som ryttare söker, samtidigt som man gjort det yttersta för hästen och dess välbefinnande. Denna nya version av X-Paris sadeln har fått längre bomspetsar, för att flytta tyngdkraften till mitten av sätet - allt med tanke på att göra det så bra som möjligt för hästen.

Genom hålen i bommen vid sittbenen, utformad för att passa ryttarens anatomi och tillräckligt stora för att fungera för både mäns & kvinnor bäckenben. 

Sadlar med X-Technology går även att få med vanligt säte och stoppning till samma pris. 

Sadlar i Lux-läder har en förlängd garanti; 30 månader istället för 24 på material & arbete. Som vanligt är det livstids garnti på bommen. Man registrrar själv sin garanti på Prestiges hemsida.

Färg: Svart, Tabacco eller Cognac (endast i Lux-lädret)

Storlek: 16-18" 

Kåpstorlek: Sadeln levereras med M-kåpa om inget annat anges i ordern. X-Paris kan fås med XS, S, M, L, XL & XXL kåpa. XS & XXL-kåpan kostar extra. Skriv i meddelanderutan på ordern eller kontakta butiken om du önskar beställa i annan kåpstorlek än Medium. 

Bomvidd: 28 - 38 (33 är normalbom) 

Stoppning: W= Wool; ullstoppning. Prestige Paris är stoppad med mjuk syntetull, vilken har en krusigare fiber än en naturull och därmed ger högre elasticitet, samt att fibern inte bildar klumpar, utan bibehåller sin form & svikt på ett fördelaktigt sätt. Prestige Paris W Lux sadeln är även stoppad med mjuk honeycomb upptill i panelen (mot ryttaren) för att spara på ryggen hos häst & ryttare. Ullstoppade sadlar i bomvidd 35/36/37 är med half flocking, dvs. mindre stoppning för att logga bättre på en rundare rygg. Om en tung ryttare skall rida i sadeln behöver vi veta det vid orderläggningen.

OBS! Ullstoppade sadlar kan fås +1 cm eller +2 cm högre bak utan extra kostnad. Kontakta oss vid beställning av detta val; 0303-742830 eller skriv i samband med ordern.

LUX= Lux letaher; betyder att läderkåpan är klädd med mjukt kraftigt skinn, samma som används i t.ex. bilklädslar, för att ge bästa möjliga grepp, men ändå ge bättre hållbarhet än det vanliga kalvskinnet. Sadlarna finns i svart och tabacco, Lux-versionerna även i cognac.

Klossar: Prestige X-Paris Hoppsadel W Lux levereras med små klossar fram & bak. Andra klossar samt Velcro-klossar kan fås mot extra kostnad. Kontakta butiken på 0303-742830 i samband med orderläggning eller skriv i meddelanderutan ihop med ordern. 

EQ-1719104-Pr

Särskilda referenser