Hoppsadel X-Breath W Prestige
Hoppsadel X-Breath W Prestige
Hoppsadel X-Breath W Prestige
Hoppsadel X-Breath W Prestige
Hoppsadel X-Breath W Prestige
  • Hoppsadel X-Breath W Prestige
  • Hoppsadel X-Breath W Prestige
  • Hoppsadel X-Breath W Prestige
  • Hoppsadel X-Breath W Prestige

Prestige X-Breath Jump hoppsadel

41 498,00 kr

(inkl. moms)

Prestige X-Breath Jump hoppsadel

Prestige Hoppsadel X-Breath W är en hoppsadel med ventilation & lufthål i säte & kåpor, från italienska Prestige. Prestige Hoppsadel X-Breath W är ultralätt samt stoppad med syntetull & honeycombmaterial för att bli slät & mjuk mot hästen. Prestige X-Breath Jump hoppsadel har ett hål bak, där svanskotan kan få plats, vilket har hjälpt många ryttare med skadade svanskotor och/eller diskbråck samt andra ryggproblem.

Läs mer...

Produktanpassning
  • max 250 tecken
  • max 250 tecken
  • max 250 tecken
Beställningsvara. Bindande order mot ca 8 veckor.

Supersnabba leveranser

14 dagars öppet köp

Fri frakt vid köp över 1 000 kr

Prisgaranti

Hoppsadel X-Breath Jump från Prestige

Låt oss tillsammans med Prestige få presentera prestige X-Breath Jump; en ultralätt sadel! Sadelns särdrag är den stora öppningen i sätet, som har formen av ett ovalt hål, mitt i centrum av sätet. Hålet som är täckt av nät har flera funktioner: Viktreducering, ventilation, samt en terapeutisk funktion. Det anatomiskt formade hålet avlastar trycket på ryttarens svanskota. Ryttare med ryggproblem från svanskota, eller ryggsmärtor från t.ex. diskbråck, har i många fall kunnat rida helt obekymrat i Prestige X-Breath.

Hålet i sistsen av Prestige X-Breath Jump hoppsadeln, är täckt av ett speciellt, ultraelastiskt honeycomb material, vilket ökar sätets komfort. Det finns också hål och öppningar på sadelns kåpor & underkåpor, vilka är avsedda att göra sadeln lättare samt ytterligare förbättra ventilationen. Prestige X-Breath sadeln har ultralätta paneler, speciellt framtagna, med Prestige X-Teknologin. De konventionellt stoppade bossorna har ersatts av tunnare bossor, med elastisk ull överst samt ett tunnare honeycomb material som är mycket elastisk och komfortabelt, närmast hästens rygg.

Effekten av dessa paneler blir en märkbar minskning av tjockleken på bossorna, samtidigt som stabilitet och stötdämpning bibehålls och till och med kan förbättras. Komforten upplevs också av hästen, då panelerna lämnar en ordentligt vid kanal för ryggraden. Denna mycket lätta samt tekniska hoppsadel älskas av många hästar och ryttare samt har en egendesignad bom; X-Breath bommen.

Ladda ned & läs även PDF-filen under bilagor!

Storlek säte: 16, 17 eller 18 "

Bomvidd: 29-37 (standard är 33)

Klossar: Små, fram och bak (medium på begäran)

Kåpor: Standard / + 2cm / + 4cm 

OBS! Beställningsvara! Du förbinder dig att köpa sadeln när du beställer den (om den inte redan finns i lager hos oss). Vid beställning aktiveras 20% av Klarna fakturan i handpenning, vilken inte kommer att återbetalas, om sadeln av någon anledning ändå skulle returneras.

EQ-17191-Black-16

Särskilda referenser

X-Breath FAQ

Beskrivning, tillval & tekniska detaljer Prestige X-Breath

Nerladdning (66.42k)