Beris Eggbett tvådelat 7,5 cm ring Medium hard
Beris Eggbett tvådelat 7,5 cm ring Medium hard

Beris Eggbett tvådelat 7,5 cm ring Medium hard

1 049,00 kr

(inkl. moms)

Tvådelat Eggbett, Eggbut Jointed, 75 mm ring, Beris

Ett delat bett lägger mer tryck på lanerna och på sidorna av tungan. Vid korrekt användande störs inte blodflödet i tungan. För att minska trycket på lanerna är de yttre delarna av mundelen extra flexibla. Tack vare ledens form och position vilar bettet jämnt på tungan.

Läs mer...

Beställningsvara. Beställ gärna så återkommer vi med leveransinfo.

Supersnabba leveranser

14 dagars öppet köp

Fri frakt vid köp över 1 000 kr

Prisgaranti

Eggbut Jointed 75 mm ring, från Beris

Beris tvådelade Eggbett, Eggbut Jointed med 75 mm ring, är ett ledat Berisbett med fasta ringar, som tack vare sin milda utformning motverkar skador på hästens tänder.

Eggbett ligger oftast perfekt i hästens mun. När man tar ett tygeltag ändrar mundelen sin vinkel och det blir tryck på tungan och laner. Mundelens form samt den mjuka övergången till ringarna förhindrar nyprisken och bettet ligger still i hästens mun. Tack vare bettets form och valmöjligheten av ringstorlek är det här bettet lämpligt för unga hästar. Ju mindre ringar, desto snabbare och mer direkt är ryttarnas inflytande. Ju större ringar desto mjukare blir inverkan. Med olika grader på hårdheten av mundelen kan detta bett användas till nästan vilken häst som helst.

Denna mundel är inte lämplig för hästar som biter på bettet. Bettet omfattas därför inte av garanti eller reklamationsrätt om skadan uppstått på grund av att hästen bitit på bettet.

Storlek: 12,5 och 13,5 och 14,5 cm

Hårdhet: Medium

Ringar: Fast eggring 75 mm i diameter

EQ-Be-240310233G7

Särskilda referenser

Matcha med