Sprenger WH Soft Ultra Bett Sensogan
  • På rea!
Sprenger WH Soft Ultra Bett Sensogan
Sprenger WH Soft Ultra Bett Sensogan
  • Sprenger WH Soft Ultra Bett Sensogan
  • Sprenger WH Soft Ultra Bett Sensogan
Sprenger

Sprenger WH Soft Ultra Bett Aurigan

1 167,20 kr 1 459,00 kr Spara -20%

(inkl. moms)

Sprenger WH Soft Ultra tredelat Aurigan med gummiplupp &  lös ring

Sprenger WH Soft Ultra bett är ett fantastiskt Sprengerbett. WH Soft Ultra bettet har lösa ringar samt är tredelat, med en gummiklädd plupp i mitten, vilket älskas av många hästar & är ett perfekt första bett för den unga hästen som behöver gå fram till bettet.

Tjocklek: 16 mm

I lager

Supersnabba leveranser

14 dagars öppet köp

Fri frakt vid köp över 800 kr

Prisgaranti

Sprenger WH Soft Ultra Bett i Aurigan

Utgår - ersätts på sikt av Sensogan. Går dock att beställa, kontakta oss på kundservice@aleridsport.se

Sprenger WH Soft Ultra bett i Aurigan är, liksom WH Soft Ultra bettet i Sensogan, ett fantastiskt bra första bett till unghästen. WH Soft Ultra bettet hjälper hästen att acceptera bettet, eftresom den "blyga" hästen vågar gå fram på och ta tag i bettet. 

WH Soft Ultra bett är likaså ett utmärkt bett för känsliga hästar som kanske inte heller går fram ordentligt på bettet eller kanske behöver slappna av mer.

Det välkända Sprenger KK Ultra bettet är basen för WH Soft Ultra bettet. Mittendelen på bettet har ett mjukt men hållbart gummiöverdrag, så att tygelhjälperna blir extremt milda.

Sprenger WH Soft Ultra bettet hjälper också till att förebygga och undvika dåliga ovanor som t.ex. tandgnissling, genom sin avslappnande effekt på hästen.  

Allmän info om KK Ultra betten:

Jämfört med konventionella tredelade bett, har det tredelade KK Ultra bettet en patentsökt lösning. KK Ultras mittendel har en bönliknande form, som är lite kortare än på vanliga bett och är vinklad framåt i 45 graders lutning. 

Endast med denna vinkling ligger bettets mittendel riktigt mjukt mot tungan, vilket ger en jämn och konstant kontakt, vilket ger en exakt & tydlig kontakt via tygeln.  
Den innovativa lösningen med KK Ultra betten, tar stor hänsyn till hästens känsliga tunga, vilket gör att man kan bli extremt fin & känslig i sina tygelhjälper, då hästen så mycket bättre uppfattar signalerna eftersom bettets mittendel helt & mjukt vilar på hästens känsliga tunga, utan att klämma.
Ett Sprenger KK Ultra bett ger en makalös exakt kontakt mellan ryttare och häst . En stor förbättring kan normalt ses omedelbart när du växlar till ett KK ULTRA bett . Det anatomiskt utformade munstycket är mycket bekvämt för hästen, vilket gör att ryttaren kan ge mjukare instruktioner och hästens rörlighet & smidighet blir mer harmonisk. 
Mundel: Tredelad med gummitäckt mittendel
Material: Sensogan med ringar av rostfritt stål
Tjocklek: 16 mm (Smalare än på bilden)
Ringdiameter: 70 mm
Ringtyp: Lös ring
 
Storlek: 140 mm (12 & 13 cm kan beställas till ord.pris. Andra storlekar finns hemma av Sensogan modellen.)
 
Spr-40612xxx78-120-140/16mm

Särskilda referenser

  • ean13 4022853162342