Prestige Hoppsadel NEW Paris Classic DW Visa större

NEW Prestige Paris Classic DW hoppsadel 17/34 M+2

Ny produkt

NEW Prestige Hoppsadel Paris Classic 17/34 M +2 cm

Prestige Paris Classic hoppsadel har samma egenskaper som X-Paris sadeln när det gäller storlekar & läder. Paris Classic sadeln finns i versionerna LUX, D (kalvskinn) och SUPER. Den har X- Technology bossor, samma som X-Paris sadeln, men med traditionell bom utan X-hålen. paris Classic har en klassisk look.

OBS! Viktigt! Läs nedan!

Mer detaljer

I lager

25 995,00 kr inkl.

Mer information

NEW Prestige Paris Classic Hoppsadel 

Storlek: 17"

Bomvidd: 34 (normal). Går att värma om hur många gånger som helst.

Kåpa: Medium med + 2 cm framskuren (passar väldigt många ryttare med längd 160-170 cm.

Färg: Tabacco (mörkbrun)

Info nedan gäller X-Paris, uppdateras till Classic när ny info kommer.

Den nya X-Paris hoppsadeln från Prestige Italy har en skön utformning för både ryttare och häst. Prestige X-Paris sadeln ger en close contact känsla och bättre närhet till hästen. Samtidigt ger Prestige X-Paris sadeln en ännu bättre komfort för ryttaren och sätet är ännu mjukare än tidigare årgångar av Prestige Paris hoppsadlar. Panelen är uttunnad till en optimal tjocklek samtidigt som sadeln blivit mer stabil och ligger riktigt stilla på de flesta hästars ryggar. Inga andra tekniska ändringar än de som nämnts här har gjorts på Prestige X-Paris modellen. 

Denna modell har det fantastiska Lux-lädret, som ger nästan lika bra grepp som kalvskinnet, fast med en slitstyrka som är nästan lika bra som det vanliga kraftiga lädret.

X – Technology har utvecklats för att ge ryttaren den önskvärda närheten till hästen man söker, samtidigt som man gjort det yttersta för hästen och dess välbefinnande. Denna nya version av X-Paris sadeln har fått längre bomspetsar, för att flytta tyngdkraften till mitten av sätet - allt med tanke på att göra det så bra som möjligt för hästen, men genom hålen i bommen vid sittbenen, utformad för att passa ryttarens anatomi. Sadlar med X-Technology går även att få med vanligt säte och stoppning till samma pris.

Sadlar med X-Technology går även att få med vanligt säte och stoppning till samma pris. 

OBS! Prestige X-Paris hoppsadel LUX är en beställningsvara. Läs mer nedan om vilka köpvillkor som gäller för beställningsvaror. 

Sadlar i Lux-läder har en förlängd garanti; 30 månader istället för 24.

OBS! På icke lagersadlar är leveranstiden vanligen 6 - 8 veckor. Men vi kan inte garantera leveranstiden.

Färg: Svart, Tabacco eller Cognac (endast i Lux-lädret)

Storlek: 16-18" 

Kåpstorlek: Sadeln levereras med M-kåpa om inget annat anges. X-Paris kan fås med XS, S, M, L, Xl & XXL kåpa. XS & XXL-kåpan kostar 1250 kr extra. Skriv i meddelanderutan på ordern eller kontakta butiken om du önskar beställa i annan kåpstorlek än Medium. 

Bomvidd: 28 - 38 (33 är normalbom) 

Stoppning: W= Wolle; ullstoppning. Prestige Paris är stoppad med mjuk syntetull, vilken har en krusigare fiber än en naturull och därmed ger högre elasticitet, samt att fibern inte bildar klumpar, utan bibehåller sin form & svikt på ett fördelaktigt sätt. Prestige Paris W Lux sadeln är även stoppad med mjuk honeycomb upptill i panelen (mot ryttaren) för att spara på ryggen hos häst & ryttare. Ullstoppade sadlar i bomvidd 35/36/37 är med half flocking, dvs. mindre stoppning för att logga bättre på en rundare rygg.

OBS! Ullstoppade sadlar kan fås +1 cm eller +2 cm högre bak utan extra kostnad. Kontakta oss vid beställning av detta val; 0303-742830 eller kundservice@aleridsport.se

LUX= Lux letaher; betyder att läderkåpan är klädd med mjukt kraftigt skinn, samma som används i t.ex. bilklädslar, för att ge bästa möjliga grepp, men ändå ge bättre hållbarhet än det vanliga kalvskinnet. Sadlarna finns i svart och tabacco, Lux-versionerna även i cognac. Sadlar i Lux-läder har en förlängd garanti; 30 månader istället för 24.

Klossar: Prestige X-Paris Hoppsadel W Lux levereras med en liten långsmal kloss fram & en vanlig standardkloss bak. Extra kostnad för andra klossar fram eller bak: 525 kr/par. Extra kostnad för velcro-klossar: 525 kr.

Tillbehör