Correctionpad i fårskinn Mattes med saddle-fix BROWN
Correctionpad i fårskinn Mattes med saddle-fix BROWN
Correctionpad i fårskinn Mattes med saddle-fix BROWN
Correctionpad Mattes funktionsbeskrivning
Correctionpad Mattes funktionsbeskrivning
  • Correctionpad i fårskinn Mattes med saddle-fix BROWN
  • Correctionpad i fårskinn Mattes med saddle-fix BROWN
  • Correctionpad Mattes funktionsbeskrivning
  • Correctionpad Mattes funktionsbeskrivning

Correctionpad i fårskinn Mattes BROWN

2 499,00 kr

(inkl. moms)

Mattes Corecctionpad i fårskinn med saddle-fix BROWN

Mattes smarta correctionpad i fårskinn hjälper dig att få din sadel att ligga optimalt. Tillpassningen sker i form av små filtplattor som sätts in i fickor för att korrigera för ev. snedheter eller när hästen sätter muskler etc. Denna padd har brunt fårskinn samt mörkbrunt tyg.

Läs mer...

Produktanpassning
  • max 250 tecken
Det finns inte tillräckligt med produkter i lager

Supersnabba leveranser

14 dagars öppet köp

Fri frakt vid köp över 1 000 kr

Prisgaranti

Meddela mig när tillgänglig

Mattes brun fårskinnspadd med korrektion, SpineFree & Saddle-Fix

Mattes smarta correctionpad i fårskinn, kan användas med eller utan ilägg. Denna variant av Mattespadden har fyra fickor där du kan stoppa i filtbitar för att t.ex. korrigera en något för vid sadel, eller t.ex. för att korrigera en snedhet (i samråd med en duktig sadelutprovare) eller i väntan på omstoppning. De medföljande filtplattorna placeras, noggrant och utan veck, in i sina respektive fickor. Två fickor på vardera sida. En fram och en bak. Mattes rekommenderar maximalt tre filtbitar per ficka, men vi rekommenderar att man endast i väldigt speciella fall använder fler än max två ilägg. Lammskinn erbjuder bra tryckutjämning, stötdämpning, reducerar friktion samt är temperaturreglerande. Mattes Correctionpadd kan; om den är rätt inpassad/utprovad, tillfälligt ersätta omstoppning eller korrigera en sadel som inte har perfekt passform.

Mattes Correctionpaddar är användbara på t-ex. unga hästar som snabbt ändras och musklar sig. Äldre hästar som förlorar hull och/eller muskelmassa. I tävlingsstall, där man behöver kvicka lösningar för hästar som snabbt ändrar form upp eller ned. Istället (tillfälligt) för att stoppa om sadeln eller bomändra den. När du har flera hästar till samma sadel etc. Varje ilägg ger maximalt 3 mm uppbyggnad och ger då 6 mm totalt per ilägg. 10 mm motsvarar t.ex. en storlek hos flera sadeltillverkare, som exempel. Observera att det är viktigt att bara korrigera tillfälligt med korrektionspaddar. För långtidsanvändning och tävlingsbruk är det av största vikt att man alltid har en korrekt inpassad sadel.

Maskintvättas med Mattes fårskinnstvättmedel enligt medföljande tvättråd och borstas några gånger under torkning, för att bibehålla sin spänst och luft i ullen. Får ej torktumlas eller torkas i stark värme.

Europatillverkning vilket ger mindre miljöpåverkan samt mer djurvälfärd. Fårskinnen kommer endast från djur som används till livsmedelsproduktion.

Om padden är slut i din modell eller storlek, så lagerhåller vi den även i naturfärg, med svart textil. Mattespaddarna kan beställas i oändliga varianter, kontakta oss via mejl om du är intresserad av en egen design.

Spinefree TM - är en design från Mattes, som innebär att man gjort en vid kanal, fri från ull, så att padden kan komma upp ordentligt i sadelns kanal och därmed undvika att hästens tornutskott på ryggkororna utsätts för onödigt tryck.

Saddle-Fix TM - är ett spänne som är placerat i mitten av sadelpadden och gör att man kan fixera padden i sadeln, vilket gör att den än mer kommer upp i sadelns kanal och sitter ordentligt på plats, utan att glida ner. Detta tillval kan man beställa på alla Mattespaddar.

  • Europatillverkad
  • 4-pocket med 12 ilägg á 5 mm/st
  • Anatomiskt utformad design
  • Mattes Correction System
  • Mattes Spinefree System
  • Mattes Saddle-Fix system
  • Äkta fårskinn hela undersidan (mot hästen)
  • Äkta fårskinnskant fram & bak
  • Stötdämpande
  • Temperaturreglerande 
  • Maskintvätt med specialtvättmedel

Modell: Mattes Correction 4-pocket half pad med Spinefree & Saddle-Fix

System: Correction-system 4-pocket

Tillval: Spinefree & Saddle-Fix

Färg: Mörkbrunt fårskinn & textil

Storlek: 16" (S), 17"(M)  & 18"(L)

Modell: SJ & D (Showjumping & Dressyr)

Ilägg: 3 st 5 mm filtilägg (Poly-Flex)/ficka. (Dvs. 12 st på 4-pocket padden)

Material: Äkta fårskinn samt Bomull/Polyester quilt

MA-0211-X0211-1330607898

Särskilda referenser