Pee Wee bett
Pee Wee bett
Pee Wee bett
Pee Wee bett
  • Pee Wee bett
  • Pee Wee bett
  • Pee Wee bett

Pee Wee bett

1 099,00 kr

(inkl. moms)

Pee Wee bett

Pee Wee bettet är ett nytt bett med en anatomisk & hästvänlig design. Pee Wee bettet trycker ej på tungan & kan inte åka upp i gommen. Pee Wee bettet är endast 8 mm, vilket gör att det passar alla hästmunnar. Pee Wee får hästen att slappna av & sluta att slänga med huvudet och passar såväl starka som känsliga hästar.

OBS! Läs mer nedan om Pee Wee bettets storlekar & returregler.

I lager

Supersnabba leveranser

14 dagars öppet köp

Fri frakt vid köp över 1 000 kr

Prisgaranti

Pee Wee bett

Pee Wee bettet är ett nytt & mycket populärt bett som blivit en storsäljare även i Sverige, efter att ha varit superpopulärt i USA & Australien.

PeeWee bettet är ett specialdesignat bett som har en mycket smal stång, endast 8 mm, vilket gör att den aldrig kan komma i kontakt med hästens gom, samtidigt som Pee Wee bettet ligger väldigt stilla i munnen och aldrig trycker på tungan. Pee Wee bettet verkar på så sätt att de allra flesta hästar blir avslappnade i nacken och mjuka i munnen. Både starka samt väldigt känsliga hästar verkar uppskatta Pee Wee bettet. Naturligtvis kräver dock ett smalare bett alltid en känsligare hand.

Pee Wee bettets sidostång hjälper till så att hästen inte hänger sig på bettet samt bjuder in hästen till att slappna av i nacken och gör hästen lättare att styra.

Pee Wee bettets bettringar är utformade så att de inte nuddar hästens utsida av munnen, för att eliminera risken att bettet nyper eller trycker mot tänderna. Hästen svarar genom att inte slänga med huvudet. 

Pee Wee bettets kindkedjerem håller bettet stilla och på rätt plats i munnen. 

PeeWee-bettet får de flesta hästarna avslappnade och mjuka i munnen, även de som är känsliga upplevs tycka väldigt bra om detta bett!

Storlek Medium är den allra vanligaste storleken. M-bettet mäter 14 cm, så det funkar även på hästar från 12,5 till 14,5 cm, om man t.ex. vill ha ett bett i sin "bett-park" som är gångbart på många hästar.

Storlek Small passar till många ponnyer, Islandshästar och storhästar med liten/smal mun.

Storlek Large passar till de större hästarna som har minst stl. 13,5 på bett. Dock fungerar som sagt M ofta bra upp till max 14,5 cm.

Storlekstabell enligt Pee Wee:

XS: 10,5 cm
S: 11,5 cm
M: 12,5 cm
L: 13,5 cm 

Lager-info: Om bettet är slut i butiken är leveranstiden 3 dagar till ca 4 veckor. Beställ gärna ändå, så återkommer vi med leveransinfo. Beställningen är ej bindande förrän du accepterat ordern.

OBS! Läs mer här nedan om Pee Wee bettets storlekar & returregler. PeeWee bettet får ej returnerats om det är använt eller har märken på sig. Ej heller om plomberingarna på Pee Wee bettet är borttagna.


Retur-info: 
Pee Wee betten kan EJ RETURNERAS om de är ridna med eller provade så att det har blivit något märke på dem. Betten skall även vara väl rengjorda och spritade. Vid retur skall ALLA lappar/beskrivningar och förpackning medfölja för att returen skall godtas. 

SV-PeeWee-L

Särskilda referenser

Matcha med