NAF MSM 300g
NAF MSM 300g
NAF MSM 300g
  • NAF MSM 300g
  • NAF MSM 300g

NAF MSM pulver

365,00 kr

(inkl. moms)

NAF MSM pulver

NAF MSM är ett ledpreparat till häst som verkar antiinflammatoriskt & smärtlindrande. MSM är en förkortning på Metylsulfonylmetan, som är är ett svavelbaserat ämne. NAF MSM hjälper stela leder samt lindrar onda leder samt ömhet, blåmärken och spänningar. MSM kan stödja & stärka leder, samt ge bindväven som omger lederna elasticitet.

BSD Clean Sport 0 h karens!

300 g & 1 kg

I lager

Supersnabba leveranser

14 dagars öppet köp

Fri frakt vid köp över 1 000 kr

Prisgaranti

NAF MSM pulverform

MSM-Metylsulfonylmetan är ett svavelbaserat ämne som har visat sig ha både anitflammatoriska och smärlindrande egenskaper. Organisk svavel bygger bland annat upp brosk, senor, bindväv, muskler, skelett och päls. Enklaste sättet att ta reda på om hästen har MSM-brist är att ge den tillskott under en vecka. Om du upplever att hästen kräver kortare uppvärmning, blir mjukare och smidigare i musklerna och snabbt mer samarbetsvillig i träningen - då har du tillräckligt med MSM i foderstaten. Normalt bör en häst i kontinuerlig träning vara fysiskt redo för arbete efter 5-10 minuters uppvärmning. En för hästar allvarlig följd av MSM-brist är att stela muskler inte kan fungera som "stötdämpare" och avlasta lederna, vilka då blir överbelastade. Om vi arbetar med för hästen motiverande träning, t.ex hoppning, är risken stor att hästen gärna hoppar trots att musklerna inte är tillräckligt smidiga och förberedda. Genomslag i landningar och svängar ger en kraftig stöt i ledbrosket, som vid upprepning kan skada leden. Behovet av MSM-tillskott skiftar under året och påverkas till största del av hästens tillgång på färskt gräs och naturligtvis mängden träning. Alla tillskott är direkt beroende av tillgång och efterfrågan. Mindre naturlig tillgång och mer träning (förbrukning) ökar behovet av alla näringsämnen.

NAF MSM är rikt på biotillgängligt svavel, avgörande för att mjuk vävnad, senor, ligament och muskler skall fungera väl. Utfodring av MSM, enligt rekommendation, säkerställer att korrekta nivåer av svavel utsöndras. Att de områden där det mest behövs, såsom de mjuka vävnaderna kring leden. NAF använder endast MSM av premiumkvalitet, som tillhandahålls av godkända leverantörer. Detta för att säkerställa en kvalitetsprodukt.

Förpackning: 300 g burk & 1 kg burk

Utfodringsanvisning: Ge NAF MSM som stöd för upprätthållande av hälsosamma leder, senor och alla bindvävsstrukturer.

Dosering:

Hästar och ponnyer, startdos 7-10 dagar: 32-40 g/dag.

Hästar och ponnyer, underhållsdosering: 8-24 g/dag.

Upprepa startdoseringen av NAF MSM vid behov. 

Sammansättning: Metylsulfonylmetan (MSM)

Beståndsdelar: Svavel 33,7%

NAF MSM är ISO-certifierad & registrerad hos SJV. 

BSD - Clean Sport - 0 h karens!

Endast till häst.

Förvaras torrt vid rumstemperatur.

Ett kompletteringsfoder till häst.

Produkten är registrerad hos Jordbruksverket via RyttarCompaniet.

NAF-msm-pulver-

Särskilda referenser