KEP Cromo Mica Blue-Chrome grill Ridhjälm
KEP Cromo Mica Blue-Chrome grill Ridhjälm
 • KEP Cromo Mica Blue-Chrome grill Ridhjälm
KEP

KEP Cromo Mica Blue-Chrome grill Ridhjälm

5 099,00 kr

(inkl. moms)

KEP Cromo Mica Blue-Chrome grill Ridhjälm

Klassiska KEP Cromo Mica är en av de allra första KEP ridhjälmarna som kom och hör fortfarande till de allra mest populära KEP ridhjälmarna. Marinblått skal; fram, bak & skärm. Lack med diskret glimmande Micamineral. Grill & grillram av Chrome. 5-punkts knäppning av marinblått kalvskinnsläder.

Beställ ytterskalet här & köp till linern separat.

Beställningsvara. Beställ, så återkommer vi med leveransinfo. Vanligen ca 14 dagar.

Supersnabba leveranser

14 dagars öppet köp

Fri frakt vid köp över 800 kr

Prisgaranti

KEP Chromo Mica Black-Chrome grill Ridhjälm

KEP Chromo Mica ridhjälmen var en av KEP Italias allra första ridhjälmar och Chrom Mica är en ridhjälm som ger en något, diskret glimmande effekt i sitt skal, genom att man blandat i en mineral; Mica, i lacken till denna ridhjälm. Liksom alla KEP Italia hjälmar har även KEP Chromo Mica ridhjälmen det klassiska KEP Air Control System för att hålla ditt huvud kallt.
Detta ventilationssystem är utvecklat & patenterat av KEP och återfinns därför enbart på KEP ridhjälmarna. KEP-systemet ger en överlägsen ventilation och en optimal temperatur inne i hjälmen, vilket, tillsammans med KEP ridhjälmens utformning, ger dig allra högsta högsta komfort.
Hjälmknäppningen har fempunktsfäste i hjälmskalet, för extra säkerhet.
Inne i KEP Chromo Mica ridhjälmen fäster man sin liner, som man köper till separat. Linern är tillverkad av Coolmax för maximal andbarhet och komfort. Linern kan tvättas för hand eller i maskin, max. 30 grader, vilket gör att du alltid kan ha en fräsch & fin ridhjälm.
KEP Chromo Mica Black-Chrome grill Ridhjälm är mycket lätt, vilket i allra högsta grad också är en säkerhetsaspekt.
Färg: Marinblå (Svart finns som egen artikel)
Vikt: Ca. 450 gram
Liksom alla KEP Italia ridhjälmar, har även KEP Smart ridhjälmen genomgått testen för att vara godkänd i fem internationella säkerhets certifieringar och är därmed godkänd för träning & tävling över hela världen.
Skal: Mica
Mittendel: Opaque
Innerskydd: Dubbel densitets Polystyrene för större säkerhet.
Skärm: Flexibel.
Knäppning: Med 5-punkts knäppning i svart vattenavstötande läder. 
Vikt: Ca 450 gram
Storlekar: 51/52/53/54/55/56/57/58 i Medium skalet & 59/60/61/62 i Large skalet
Padding/liner: Uttagbar & tvättbar innerpad (för hand eller maskin fintvätt 30 grader) av Coolmax garanterar maximal andbarhet och komfort. OBS!!! Köp till liner som egen artikel!!

Allmän info om KEP:

 • KEP Italia är en föregångare när det gäller säkerhet, design och komfort på ridhjälmar. Komfort, passform, säkerhet, teknik & elegans är ledord hos KEP Italia.
 • KEP Italia är en Italiensk ridhjälm av absolut högsta kvalitet. Det är enligt KEP den säkraste ridhjälmen på marknaden.

  KEPs ridhjälmsdesign förmedlar en känsla av stil och funktionalitet, kombinerat med en hög säkerhet och komfort.

  KEP hjälmarna finns i två olika storlekar på ytterskal, Medium eller Large. Man anpassar storleken genom att fästa i en innerpad. Medium skalet passar till innerpad 51 – 58 och Large skalet till innerpad 59 till 62.
  Vissa modeller är beställningsvara och har en leveranstid på cirka 4-8 veckor.

 • Säkerhet - KEP ridhjälmar har en hög säkerhetsstandard. Se bild för vilka säkerhetcertifikat som finns.

 • Ventilation: Det patenterade ”Air Control System” som utvecklats av KEP gör att man kan reglera ventilationen i hjälmen och att hjälmen alltid känns komfortabel och sval.

 • Vikt: Det lätta materialet i hjälmen innebär att en hjälm från KEP vanligtvis bara väger runt 400-500 gram.

 • Fodret: Innerpadden i hjälmen är lätt utbytbart, vilket innebär att en större eller mindre storlek kan skapas utan att man behöva köpa en ny hjälm. Innerpadden går att tvätta i 30 grader och extra innerpaddar går lätt att köpa till.

 • Hakbandet: Hjälmen har ett patenterat fempunktsspänne, vilket gör att hjälmen inte kan åka framåt. Hakbandet är gjord av anti-allergisk och tvättbart mjukt läder och är lätt att justera.

 • Rengöring - De dyrare KEP hjälmarna levereras i en skyddande hjälmväska och med en KEP-clean putsduk, med vilken man lätt kan rengöra hjälmen.

CRB.BLU.M.BLU

Särskilda referenser