Nylongrimma Ekonomi
Nylongrimma Ekonomi
Nylongrimma Ekonomi
  • Nylongrimma Ekonomi
  • Nylongrimma Ekonomi

Lilleman Shetland- & Fölgrimma nylon ALE

49,00 kr

(inkl. moms)

Lilleman Nylongrimma till Shettis &Föl

Ale Lilleman shettis- & fögrimma är en lätt, praktisk & ställbar nylongrimma i nylon till våra allra minsta vänner i stallet, fölen & de minsta ponnyerna. Grimman är ställbar i nacke, under nosen & käkremmen. Ale Lilleman grimma är en käck & justerbar nylongrimma för föl som växer samt för miniatyrhästar med ovanliga proportioner i ansiktet.

I lager

Supersnabba leveranser

14 dagars öppet köp

Fri frakt vid köp över 800 kr

Prisgaranti

Ale Lilleman Nylongrimma till Shetlandsponny, liten ponny eller föl

Nylongrimma Lilleman från Ale är en mycket lätt grimma, lämplig att användas dagligen, t.ex. i hagen. På grund av nylongrimmans låga vikt är risken för skav liten. Ale Lilleman nylongrimma har förzinkade stålspännen och är justerbar i nacke, under käke- & nos. Söta färger i rosa, ljusblått och marinblått.

Passar t.ex. till Shetland, Falabellor, Miniatyrhästar & andra små ponnyer & föl 

Lilleman grimman har fått namnet från vår älskade Falabellaponny Lilleman, som funnits på gården sedan mitten av 90-talet. Lilleman köptes av familjen Widmark och har under åren lärt många barn att rida och flera av dem tävlar eller har tävlat på hög nivå; bland annat Linn & Louise Widmark, Lydia Lindén & Emelie & Anna Hugoson Feldt. Numer tycker han inte om att vara ponnyridningshäst, så när det kommer barn brukar han springa långt ut i hagen, så att de inte lyckas fånga honom. Lilleman har sedan han kom varit chefen på gården och har genom alla år regerat på ett mycket smart sätt, utan konflikter. Genom sin integritet och klokhet har han satt sig i respekt hos bråkiga hingstar och tjuriga ston och han vandrar för det mesta fritt, som han vill, mellan hagarna här på gården. Om han kommer in i någons hage, vet de andra hästarna direkt att de skall backa undan och vem som har företräde till fodret. Varje år när det kommer nya föl, lever han upp på nytt och drar bockrepor av glädje över att ännu en gång ha blivit "pappa". Konstigt nog får han alltid vara med, nära stoet vid fölning och har i vissa fall till och med varit med och slickat nyfödda fölungar torra. Sedan har det varit Lillemans uppgift att hålla andra hästar på behörigt avstånd och det har han gjort med endast en blick, de senaste åren, då pondusen ökat i takt med åldern. Fölen har genom åren haft väldigt roligt med sin lekfarbror som också varit en stor del i deras uppfostran och när det var dags att lasta unghästarna har det aldrig varit några problem, bara man lastar Lilleman först, sedan har hans lugnande inverkan smittat av sig på både unga och gamla och en hel del resor har det blivit för hans del. Han har också gjort mycket bus, har mycket humor och är vår glädjespridare varje dag. Lilleman avled här på gården på Black Friday den 29/11-19, som blev en riktigt svart dag för oss. Hans tomrum går inte att fylla, men vi är så glada och tacksamma förunderbara år vi fick ihop med honom. Han uppnådde den aktningsvärda åldern av 38 år+.

ale-grimma-shetland-ponny-LJ-blå

Särskilda referenser