Loppfrö med äpplesmak Biofarmab
Loppfrö med äpplesmak Biofarmab
Loppfrö med äpplesmak Biofarmab
  • Loppfrö med äpplesmak Biofarmab
  • Loppfrö med äpplesmak Biofarmab

Loppfrö med äpplesmak Eclipse Biofarmab

499,00 kr

(inkl. moms)

Loppfrö med äpplesmak Eclipse Biofarmab

Loppfrö (Psyllium) är ett kompletteringsfoder särskilt till hästar som går på glesbevuxna beten, i grushagar eller på annat sätt får i sig sand, jord eller grus. Loppfrö ger gelbildande fibrer vid kontakt med vätska och kan på så sätt hjälpa till att föra sand, jord och grus ut ur tarmen. Dessa loppfrön är smaksatta med äpple, för att öka smakligheten så att alla hästar skall tycka om dem.

Läs mer...

Produkt är tillgänglig för beställning

Supersnabba leveranser

14 dagars öppet köp

Fri frakt vid köp över 1 000 kr

Prisgaranti

Loppfrö Psyllium Eclipse Biofarmab

När hästar går i barmarkshagar kan de få i sig stora mängder sand och grus vilket kan samlas i tarmen och göra att den viker sig, så att hästen får s.k. sandkolik. Vissa hästar blir lätt rastlösa och går då och plockar i sig vad de kommer åt, vilket gör att de även kan få i sig till exempel kottar och bark. För att hjälpa hästen att transportera bort detta oönskade material ur tarmen kan loppfrö användas. Loppfröets skal bildar ett klibbigt slem vid kontakt med vätska och tar då effektivt med sig sand och grus ut ur tarmen. Psyllium (loppfrö) har under lång tid använts framgångsrikt på detta sätt till hästar. Psyllium har också en allmänt god inverkan på tarmens funktion genom att hålla igång tarmrörelserna på ett bra sätt.

Eclipse Biofarmabs höga kvalitetskrav har resulterat i att de valt att använda sig av hela loppfrön i deras loppfröprodukter, eftersom de hela loppfröna har en bättre slembildande förmåga och en mycket längre hållbarhet i stallets varierande klimat, än loppfrön som krossats eller malts ned.

En del hästar är kräsna och kan tycka att loppfröna smakar och luktar lite konstigt. För att tillmötesgå dessa hästar har Eclipse Biofarmab därför tagit fram Loppfrön med äppelsmak. Dessa loppfrön innehåller ett äppelextrakt för att öka smakligheten utan att tillsätta onödigt socker. Eclipse Biofarmab strävar alltid efter att tillföra så lite utfyllnad och socker som möjligt i sina produkter.

STORLEK
2,5 kg & 5 kg burk

PRODUKTBESKRIVNING
Hela loppfrön till häst.

ANVÄNDNINGSOMRÅDE
Vid drift på barmark och för normal tarmfunktion vid förtäring av annat än gräs & foder.

SAMMANSÄTTNING
Psylliumfrö (Plantago Ovata) med äppelextrakt.

DOSERING
Underhållsgiva: 4 dosmått per dag i upp till 30 dagar, skall blandas i blött foder.
Terapeutiskt bruk: 12 dosmått per dag i 5 dagar (endast samråd med veterinär) 1 dosmått = 25 g

Wi-0548

Särskilda referenser

  • ean13 7330824005480