Only Good Horse Probiotika fodertillskott

449,00 kr

(inkl. moms)

Only Good Horse Probiotika fodertillskott ex. PRO Equo 

Only Good Horse Probiotika fodertillskott är hästens egen Probiotika, utvunnen ur en frisk hästtarm. Innehåller 15 dagliga dospåsar som man enkelt häller i fodret. Only Good Horse Probiotika fodertillskott är fyllt med miljarders nyttiga mag- & tarmbakterier. 

Läs mer...

I lager

Supersnabba leveranser

14 dagars öppet köp

Fri frakt vid köp över 1 000 kr

Prisgaranti

Only Good Horse Probiotika fodertillskott ex. PRO Equo 

Only Good Horse Probiotika fodertillskott är hästens egen Probiotika, utvunnen ur en frisk hästtarm. Innehåller 15 dagliga dospåsar som man enkelt häller i fodret. Only Good Horse Probiotika fodertillskott är fyllt med miljarders nyttiga mag- & tarmbakterier. 

Only Good Horse används främst till hästar med magrelaterade problem och där man har bedömt att hästen har fått en obalans i tarmfloran (t.ex. diarré, illaluktande träck, stressmage m.m.)

Only Good Horse är ett naturligt kompletteringsfoder som bidrar till hästens balanserade tarmflora. Alla vet hur viktig en balanserad tarmflora är för hästens välbefinnande och hur lätt denna kan rubbas på grund av yttre påfrestningar. 

Många av de sjukdomar en häst drabbas av kan bero på en obalans i tarmfloran, vilket i sin tur kan bero på felaktigt foder och yttre omständigheter såsom stress och hård belastning. Forskning har visat att probiotiska bakterier från en frisk tarmflora kan stimulera immunförsvaret och förhindra att sjukdomsalstrande bakterier etableras.

Det unika med Only Good Horse är att bakterierna kommer från en frisk hästs tarmflora och finns naturligt i denna miljö. Bakterien är patenterad p.g.a. sina unika och positiva egenskaper i en hästtarm. DAgens foderstater med mycket kraftfoder och lite stråfoder lämnar utrymme för en obalans i tarmfloran, när för få goda bakterier lämnar plats för de onda och sjukdomsframkallande bakterierna att ta över.

Pro Equo är helt fantastiskt bra!

Innehåll:

Innehåller 15 dagliga dospåsar som man enkelt häller i fodret. 

Användning

Only Good Horse används främst till hästar med magrelaterade problem och där man har bedömt att hästen har fått en obalans i tarmfloran (t.ex. diarré, illaluktande träck, stressmage och vid antibiotikabehandling). Även till hästar med t.ex. fång, mugg och utslag/eksem (t.ex. sommareksem på islandshästar) använder många Only Good Horse idag. Tyvärr väntar många med kompletteringen tills efter det att problem uppstått, medan de kunde använt Only Good Horse redan i förebyggande syfte.

Only Good Horse rekommenderas varje dag som komplement till det vanliga fodret och kan ges både till föl och vuxna hästar. Kan även med fördel ges till föl för att skydda mot földiarré och påskynda dess egna bildande av antikroppar. Hästen är ju det enda djuret som föds helt utan antikroppar och därför är extremt sköra från början.

När risk för mag- och tarmrelaterade problem är stor, eller när problem redan har uppstått, rekommenderas en ökad daglig dos av Only Good Horse. Det kan t.ex. vara vid antibiotika-behandling, foder- och miljöbyte, hård träning, långa transporter och flitigt tävlande.

Hästar som har svårt att komma i hull trots adekvat utfodring har i många fall visat sig få ett bättre näringsupptag och därmed ett bättre hull och mer muskler, då de utfodras med Only Good Horse.

Only Good Horse förpackning

Only Good Horse finns idag både som flytande och torr produkt.
Den torra varianten förpackas i en påse med 15 portionsförpackningar (dagliga doser) med 6g aktivt pulver i varje. Produkten har lång hållbarhet vid rumstemperatur och är enkel att hantera i stallet, samt bekväm att ta med under långa transporter. Den torra produkten är ej havrebaserad eller smaksatt, så du kan lätt kombinera den med ditt övriga foder.

Svensk forskning & unik bakteriekultur

Företaget Animal Probiotics AB Only Good Horse är beläget i forskningsbyn Ideon i Lund. Only Good Horse är utvecklad av samma forskare som ligger bakom hälsodrycken Only Good Horse. Produkten är kliniskt testad i samarbete med bl.a. Evidensia Specialisthästsjukhuset i Helsingborg (f.d. Helsingborgs Regiondjursjukhus). Tack vare de väldokumenterade positiva effekterna, rekommenderas Only Good Horse av ett flertal veterinärer.

ProEquo® innehåller den unika och patenterade bakteriekulturen Lactobacillus plantarum JI:1 (DSM 11520) som ursprungligen kommer från en frisk hästtarm och finns naturligt i denna miljö. Bakterien är patenterad p.g.a. sina unika och positiva egenskaper i en hästtarm. Det är en stor fördel, vi kanske  till och med vill säga nödvändigt, om probiotiska bakterier kommer från samma djurslag som de används till.

Båda ProEquo-produkterna har mycket höga bakterieantal i jämförelse med andra produkter. Förutom att ProEquo® Sticks har ett mycket högt bakterieinnehåll, ca. 80 miljarder probiotiska bakterier per förpackning, så har en helt ny teknik använts som gett bakteriekulturen en mycket bra hållbarhet vid förvaring i rumstemperatur.

Probiotika och Functional Feed

En tarmflora i balans är avgörande för hästens välbefinnande. Hos en vuxen häst koloniseras mag- tarmkanalen av flera hundra olika arter av mikroorganismer (m.o.), där de strikta anaeroba m.o. dominerar. Hästen är helt beroende av vissa m.o. i tarmfloran för att kunna bryta ner och utnyttja energin i sin cellulosarika diet. Balansen i hästens tarmflora kan dock lätt rubbas på grund av yttre påfrestningar.

Tanken att tarmens mikroflora består av harmlösa och “nyttiga” bakterier liksom av sådana som kan vara potentiellt skadliga och sjukdomsframkallande föddes av den ryske forskaren och Nobelpristagaren Elie Metchnikoff (1845-1916). Han ansåg att mjölksyrabakterierna var speciellt intressanta och att de skulle kunna motverka störningar i mag- tarmkanalen. Den ofta använda termen "Probiotika" avser "mikroorganismer med positiva hälsoeffekter hos människor eller djur".

De m.o. som studerats mest med avseende på dess probiotiska effekter är olika laktobacillstammar (en typ av mjölksyrabakterie). Functional Feed är foder eller fodertillskott som berikas med en eller flera ingredienser som ger dokumenterade positiva hälsoeffekter utöver produktens normala näringsvärde. Ett exempel på ett Functional Feed är probiotika.

Pro-Equo-Pro-Equo-sticks

Särskilda referenser

Matcha med