Butet Hoppsadel
Butet Hoppsadel

Butet Hoppsadel

40 399,00 kr

(inkl. moms)

Butet Hoppsadel

Butet är sadeln som är både ett äkta hantverk och ett äkta konstverk - på samma gång! Du kan få Butetsadeln i så oändligt många olika modeller och kombinationer att den passar alla hästar och ryttare. Butetsadeln används av proffsen och kan även bli din bästa investering!

Beställningsvara. Bindande order. Kontakta gärna oss för hjälp; 0303-742830.

Supersnabba leveranser

14 dagars öppet köp

Fri frakt över 800 kr

Prisgaranti

Sadlarnas Rolls Royce heter Butet!


År 2011 hade Frederic Butet tillverkat sadlar till världseliten under 25 års tid. I mästerskap efter mästerskap återfinns Butetsadlarna på världens bästa hästar. Inget annat sadelmärke har tagit så många hoppmedaljer i modern tid som Butet.

Frederic Butet har utvecklat sadlarna allt efter ryttarnas önskemål, utan att förlora själen i Butetsadeln och hantverket. Bommen tillverkas numera i England och är en stålförstärkt laminatlimmad träbom. Lädret i Butet Original sadlarna garvas i 18 - 24 månader - att jämföra med en normalgarvning som tar 6-8 veckor. Däri ligger en av anledningarna till det fantastiska grepplädret. Sadlarna oljas sedan in i paraffinolja, upp till tre gånger, innan de lämnar Butet-fabriken i Saumur, Frankrike. Vill du - liksom världseliten; ha det allra bästa? Inte tumma på kvaliteén? Ha marginalerna på din sida? Uppleva känslan av äkta hantverk? Ge din häst och dig själv den bästa känslan? Rida i världens bästa sadel? En av marknadens bästa "After sales service"? Tveka inte - Köp en Butet!

På Butet är valmöjligheterna oändliga:
Sitsens djup: P (flat),C (djup) eller L (medium), M (medium) & H (nyaste).
Sitsens storlek: 15" - 19"
Sitsens bredd: 23 - 27 cm
Panelens (bossans) utforming och modell: A , B, C, D, F, G, ESP, eller en kombination av de olika bokstäverna.
Bomvidd: S, W eller EW (Obs! Efter 2015 är Butet smalare i bomvidden då man återgåt till de engelska björklaminat bommarna igen)
Kåpstorlek: Bifoga innerbenmått samt meddela hur korta läder du vill ha.              Klossar: Du kan få klossarna i otaliga olika kombinationer, eller inga alls. Som standard levereras sadeln med två små klossar fram och två små bak.

Detta, liksom övriga storlekar & val, bör ha provats ut hos din Butet återförsäljare.

Om du har en begagnad Butet som passar bra, kan du bara skriva av numret på den och beställa en exakt likadan. Observera att bommen töjer sig lite om den ligger på en bredare häst; varför det inte är helt säkert att sadeln kommer att sitta exakt likadant som den du provat!

Vi hjälper dig gärna med utprovningen av din nya Butet sadel. Tveka inte att ringa oss, vi har även provsadlar på lager! Vid köp av sadel återbetalas inprovningskostnaden.

2188

Särskilda referenser