Bombers Eggbut Moulded Mullen 14 mm & 16 mm

1 329,00 kr

(inkl. moms)

Bombers Eggbut Moulded Mullen 14 mm

Bombers senaste bett heter Moulded Mullen bett och är ett nytt Bombers bett, med en gjuten mundel i ett flexibelt material. Bombers Eggbut Moulded Mullen har en mundel särskilt lämpad för känsliga munnar samt en fast eggbettring som ligger stilla och bra i hästens mun. Ett bra bett för t.ex. en känslig häst.

Läs mer...

I lager

Supersnabba leveranser

14 dagars öppet köp

Fri frakt vid köp över 1 000 kr

Prisgaranti

Bombers Eggbett Moulded Mullen

Bombers Eggbett Moulded Mullen har egenskapen av eggbettets fördel som sidostycke på bett, då eggbettets fasta ringar förebygger att hästen nyps i läppar och mungipor av bettringarna, samt att eggbettet ger en mer stabil känsla mot hästens ansikte, vilket även motverkar att bettet glider igenom hästens mun. Eftergiften med eggbettets ringar blir något långsammare och bettringarnas utformning ger även ett litet tryck på nacken.

Bombers Eggbett Moulded Mullen har en gjuten mundelen, vilken är unikt formad med sin plattare mittdel. Moulded Mullen bettet är vinklat 45 grader för att ge ett mycket mjukt och jämnt fördelat tryck över och runt tungan. Bombers Eggbett Moulded Mullen är därför särskilt bra till hästar som inte trivs med metallbett, eller till ekipage; häst och ryttare, som har provat nästan alla slags olika bettmodeller, utan att ännu ha hittat det rätta. Inuti Moulded Mullen betten finns en flexibel vajer av rostfritt stål, vilken har formsprutats med ett giftfritt, UV-beständigt och FDA-godkänt flexibelt syntetmaterial.

Bombers gjutna material; Moulded Mullen betten, har utvecklats unikt för att säkerställa tre viktiga egenskaper: Konsistens, hållbarhet och komfort. Liksom alla Bombers stålkomponenter har vajern och sidodelen livstidsgaranti. Bombers Moulded Mullen, mundelen, omfattas ej av denna garanti. Läs mer nedan.

BOMBERS RÅD:
Bombers nya mjuka bett, Bombers Moulded Mullen betten; är tillverkad med en gummiliknande struktur.
Bombers Moulded Mullen betten är utformade för att ge ett acceptabelt tungtryck och med minimalt tryck på lanerna.
Bombers Moulded Mullen betten rekommenderas till t.ex. hästar med känslig mun, hästar som kanske har skador på lanerna, eller bara till den som vill erbjuda sin häst ett väldigt snällt bett.

Bombers Moulded Mullen mundel är dock inte lämplig till hästar som biter på bettet. Bettet omfattas därför inte av garanti eller reklamationsrätt om skadan uppstått på grund av att hästen bitit på bettet.

Mundel: Bombers Moulded Mullen 

Sidodel: Eggbut (Eggbettring)

Tjocklek: 14 mm - längd: 10,5 & 11,5 cm

Tjocklek: 16 mm - längd: 12,5 & 13,5 cm

EQ-Bombers-4203BEG00PM00-16-13,5cm

Särskilda referenser