Bombers 2 1/2 Ring Moulded Mullen 16 mm
Bombers 2 1/2 Ring Moulded Mullen 16 mm

Bombers 2 1/2 Ring Moulded Mullen 14 mm

1 299,00 kr

(inkl. moms)

Bombers 2 1/2 Ring Moulded Mullen 14 mm

Bombers senaste bett heter Moulded Mullen bett och är ett nytt handgjort Bombers bett, med en gjuten mundel i ett flexibelt material. Bombers 2 1/2 Ring Moulded Mullen har en mundel särskilt lämpad för känsliga munnar samt en 2,5 ring med mild hävstångsverkan då det behövs. Ett bra bett för t.ex. en känslig häst som ändå ligger på mot hinder.

Läs mer...

Kombinationen finns ej i lager. Beställ gärna ändå, så återkommer vi med leveransinfo. Ofta kan det skickas direkt från grossisten.

Supersnabba leveranser

14 dagars öppet köp

Fri frakt vid köp över 1 000 kr

Prisgaranti

Bombers 2 1/2 Ring Moulded Mullen 14 mm

Bombers senaste bett heter Moulded Mullen bett och är ett Bombers bett med en gjuten mundel i ett flexibelt material. Den unika designen på Bombers Moulded Mullen betten, med sin plattare mittdel som är vinklad i 45 grader, ger ett exceptionellt mjukt och jämnt fördelat tryck över och runt tungan på hästen. 

Bombers Moulded Mullen bettet har en gummiliknande struktur som klarar av att hästen tuggar lätt på bettet. Inuti Bombers Moulded Mullen betten finns en flexibel vajer i rostfritt stål, som har formsprutats med ett syntetmaterial, som är FDA-godkänt, ogiftigt & UV-beständigt. Bombers Moulded Mullen bettens mjuka material har framställts unikt för att klara tre hårda krav på konsistens, hållbarhet & komfort.

Som alla Bombers stålkomponenter har vajern & sidodelen livstids garanti.

Bombers Moulded Mullen bettet rekommenderas särkilt av Bomber Bits till hästar som har känslig mun, sår eller skador på lanerna. Bombers Moulded Mullen betten är designade för att ge accepterat tryck på tungan, men med så lite påverkan på hästens laner som möjligt.

2 1/2-Rings bett introducerar nacktryck samt skapar även en liten hävstång på mundelen. 2 1/2-Rings betten är den mildaste varianten av flerringsbetten som finns, då den nedre lilla ringen är insvetsad i den stora bettringen. Detta ger därmed en mindre hävstång, jämfört med en hel ring nedanför bettringen. Flerringsbett kallas i Sverige ofta även för Pessoabett.

Mundel: Bombers Moulded Mullen 

Sidodel: 2 1/2-Ring

Tjocklek: 14 mm 

Längd: 10, 5 & 11,5 cm (Andra storlekar finns i andra tjocklekar)

EQ-bombers-4203B2R00PM00-14-11,5

Särskilda referenser