Bomber Blue DC Morgan bett med port Bombers
Bomber Blue DC Morgan bett med port Bombers

Bomber Blue DC Morgan bett med port Bombers

1 959,00 kr

(inkl. moms)

Bomber Blue DC Morgan bett med port

Bomber Blue DC Morgan bett har designats för att minimera trycket i hästens mun. DC Morgan ger en jämn & mjuk kontakt mellan häst & ryttare. Bomber Blue DC Morgan bett med port är ett handgjort Bombersbett. Bomber Blue DC Morgan bett har port och mundelen är av Bomber Blue materialet Bakelit. Bomber Blue DC Morgan är ett eggbett med tungfrihet & hävstång.

I lager

Supersnabba leveranser

14 dagars öppet köp

Fri frakt vid köp över 1 000 kr

Prisgaranti

Bombers DC Morgan Bomber Blue Blue bett med port

Bomber Blue DC Morgan bett utvecklades för att avlägsna trycket i hästens mun så mycket som möjligt. Detta leder till en säker, jämn & mjuk kommunikation mellan häst & ryttare. 

Nyckelfunktionen hos sidodelen på DC Morgan Bomber Blue Blue bettet är den lösa ringen, vilken också kan rotera. Denna ring gör så att trycket på hästens nacke och käke reduceras och påverkas inte av tygeltagen.

Tyglarna fästs i den stora D-ringen på bettet, vilken rör sig oberoende av sidodelen. Bettets mundel är fixerad till sidodelen via en fast yta, vilket uppmuntrar hästen till att söka stöd på bettet.

Sidodelen på Bombers DC Morgan bett går att kombinera med många av Bombers mundelar. Bomber själva rekommenderar starkt att man kombinerar denna sidodel; DC Morgan, med en mundel med port och swivel.

Tjocklek: B 16/09 (mått mm i diameter i ytterkanten & mittendel/port)

Ringar: Eggring 7 cm i diameter

Storlek: 9,5 & 10,5 & 11,0 - 13,5 cm med 0,5 cm intervaller.

  • Alla storlekar i rullisten går att beställa mot ca 0-8 veckors leveranstid.) Beställ så återkommer vi snabbt med leveransinfo.
  • Grossisten lagerhåller de vanligaste storlekarna, varför de kan skickas för leverans inom 1 - 3 dagar.

Bomber Blue/ Happy Tongue / Narrow Tongue & Swivel  

Det klassiska Bombers bettet med port är unikt designad för att ge maximal tungfrihet.

Största delen av trycket bör fördelas över lanerna, en bra passform är nödvändig för att begränsa all rörelse i sidled och för att ge den tungfrihet bettet är tillverkat för.

Swivel gör att munstycket naturligt kan följa hästens rörelser och ligger bekvämt på plats i munnen.

DC Morgan och DC Racing designades för att avlägsna trycket i hästens mun så mycket som möjligt, vilket skapar en säker och mjuk kommunikation mellan häst och ryttare. Nyckelfunktionen hos sidodelen är den lösa ringen för sidostycket, som också kan rotera. Den gör så att trycket på nacke och käke reduceras och påverkas inte av tygeltagen. Tyglarna fästs i den stora D-ringen som rör sig oberoende av sidodelen. Mundelen är fixerad till sidodelen, med en fast yta som uppmuntrar hästen till att ta stöd på bettet. Sidodelen DC Morgan och DC Racing går att kombinera med många av Bombers mundelar. Bombers själva rekommenderar starkt att man kombinerar denna sidodel med en mundel med port och swivel. Bombers rekommenderar även straight mundel för Happy Tongue samt narrow port för storlek till och med 13 cm.
Skillnaden mellan DC Morgan och DC Racing Bombers noterade att det krävdes en aning hävstångseffekt för en liten andel hästar, tex i en tävlingssituation. En extra ögla sattes på DC Morgan-sidodelen för att ge ryttaren det här alternativet. DC Racing har ingen extra ögla på sidodelen.
BOMBER BLUE / HAPPY TONGUE / NARROW TONGUE & SWIVEL Det klassiska Bombers bettet med port är unikt designad för att ge maximal tungfrihet. Största delen av trycket bör fördelas över lanerna, en bra passform är nödvändig för att begränsa all rörelse i sidled och för att ge den tungfrihet bettet är tillverkat för. Swivel gör att munstycket naturligt kan följa hästens rörelser och ligger bekvämt på plats i munnen.

EQ-bomber-4203BDM00BBSW-12,5

Särskilda referenser