Bombers Eggbutt Lock Up
Bombers Eggbutt Lock Up

Bombers Pelham 55 Bomber Blue

2 059,00 kr

(inkl. moms)

Bombers Pelham 55 Bomber Blue

Bombers Pelham 55 Bomber Blue är ett handgjort bett från Bombers. Bombers Pelham 55 Bomber Blue bettet har lösa ringar, vilket ger en liten fördröjning (mjukhet) i kontakten med hästens mun. Omedelbar eftergift där trycket mot tungan upphör direkt när ryttaren släpper tygeln, då återgår Bombers Pelham 55 Bomber Blue bettet till sin neutrala position.

Läs mer...

Produktanpassning
  • max 250 tecken
Kombinationen finns ej i butik & är en beställningsvara. Bettet levereras om ca. 8 veckor.

Supersnabba leveranser

14 dagars öppet köp

Fri frakt vid köp över 1 000 kr

Prisgaranti

Bombers Pelham 55 Bomber Blue

Alla Pelham har ringar för att fästa två par tyglar. Ett par vid mundelen och ett par längst ned på Pelhamets skänkel. Det ger en effekt som påminner av den man får med ridning på kandar. Om man tycker det är svårt att hantera två par tyglar, eller vill ha en "mitt emellan effekt"  så kan man använda ett Pelham-delta som sätts i de båda bettringarna, en tygel fästs sedan i deltat. Bombers Bomber Blue Pelham 55 har den kortaste skänkeln i Bombers sortiment (55 mm). Detta ger en mindre hävstång och mindre tryck på nacken, än ett Pelhambett med längre skänkel. Bettet levereras med kindkedja och krokar.

OBS! Bomber Blue mundel är inte lämplig för hästar som biter på bettet. Bettet omfattas därför inte av garanti eller reklamationsrätt om skadan uppstått på grund av att hästen bitit på bettet.

Fakta om Bomber Blue: Bomber Blue är en unik mundel som ger fantastiska resultat hos de flesta hästar. Denna mundel har en port som ger tungfrihet. Materialet som används gör bettet lätt och ökar salivutsöndringen. Passar särskilt bra till hästar som är känsliga mot eller inte accepterar metall-bett. Denna mundel passar inte hästar som biter på bettet. Bettet omfattas därför inte av garanti eller reklamationsrätt om skadan uppstått på grund av att hästen bitit på bettet.

Fakta om Bombers: Bombers bett tillverkas i Sydafrika och är helt handgjorda, vilket ger en unik möjlighet att själv välja hur varje liten detalj på bettet ska utformas. Man kan välja vilken typ av mundel man vill ha, vilken typ av ringar/skänklar, hur tjockt bettet ska vara och tom om man vill ha olika längd på höger och vänster sida på mundelarna. Mundelarna är i sötjärn och mässing och formade för att fördela trycket över en större yta, ringar/skänklar är i rostfritt stål.

Tjocklek: B 18/10 (18 vid ytterkanten men 10 på mittendelen/porten)

Ringar: 7 cm i diameter

Skänklar: 55 mm

Storlekar: Se rullist (går att beställa i alla storlekar mot ca 10 veckors leveranstid, mejla oss på kundservice@aleridsport.se)

EQ-bombers-4203BPE55BB00-11,5

Särskilda referenser