Bombers Eggbutt Elliptical Lock Up
Bombers Eggbutt Elliptical Lock Up

Bombers Eggbutt Elliptical 3-delat Lock Up

1 839,00 kr

(inkl. moms)

Bombers Eggbutt Elliptical 3-delat Lock Up

Bombers Elliptical Lock Up är en tredelad mundel med en låst, elliptiskt formad mittdel. Bombers Elliptical Lock Up är skarpare än Control plate eftersom kontaktytan mot tungan blir mindre. Det medför att en häst som använder tungan för att trycka mot bettet för att ta kontroll, kommer att komma tillbaka och dra in nosen och blir lättare att kontrollera.

I lager

Supersnabba leveranser

14 dagars öppet köp

Fri frakt vid köp över 1 000 kr

Prisgaranti

Bombers Eggbutt Elliptical Lock Up 3-delat med elyptisk droppe

Bombers Eggb. Elliptical Lock Up är ett handgjort bett från Bombers. Bombers Eggbutt Elliptical Lock Up bettet har fasta äggformade bettringar, vilket ger en liten fördröjning i eftergiften till hästens mun, samt ett litet tryck på nacken. Bombers Elliptical Lock Up har en tredelad mundel med en låst, ellipsformad mittendel. Bombers Elliptical Lock Up är skarpare än t.ex. Bombers Control plate, eftersom kontaktytan mot tungan blir mindre. En häst som använder tungan för att trycka mot bettet för att ta kontroll, kommer att komma tillbaka med nosen vilket gör den lättare att kontrollera. Genom att låsa mittdelen förhindrar man nötknäppareffekten, vilket ger ett lägre tryck på hästens laner. Det i sin tur gör att trycket på tungan ökar något, vilket gör det till ett skarpare bett än tex Ported kernel. 


Elliptical Lock Up är en tredelad mundel med en låst, elliptiskt formad mittdel. Den är skarpare än Control plate eftersom kontaktytan mot tungan blir mindre. Det medför att en häst som använder tungan för att trycka mot bettet för att ta kontroll, kommer att komma tillbaka och dra in nosen, vilket gör den lättare att kontrollera. Genom att låsa mittdelen förhindrar man nötknäppar-effekten vilket gör att det blir mindre tryck på hästens laner. Det i sin tur gör att trycket på tungan ökar något, vilket gör det till ett skarpare bett än tex Ported kernel. 

Bombers bett tillverkas i Sydafrika och är helt handgjorda, vilket ger en unik möjlighet att själv välja hur varje liten detalj på bettet ska utformas. Man kan välja vilken typ av mundel man vill ha, vilken typ av ringar/skänklar, hur tjockt bettet ska vara och tom om man vill ha olika längd på höger och vänster sida på mundelarna. Mundelarna är i sötjärn och mässing och formade för att fördela trycket över en större yta, ringar/skänklar är i rostfritt stål.

Storlek: 9,5 cm, 10 cm, 10,5 cm, 11 cm, 11,5 cm, 12,5 cm & 13,5 cm (går att beställa i alla storlekar mot ca XX veckors leveranstid, mejla oss på kundservice@aleridsport.se)

EQ-bombers-4203BEG00ELLU-11,5

Särskilda referenser