La Cense by Dy'on är en helt ny kollektion med bl.a. bettlösa träns från Dy'on. La Cense by Dy'on kommer från ett samarbete mellan Dy'on och La Cense, som är ett hästcenter utanför Paris, med ett nytt & hästvänligt utbildningskoncept. La Cense by Dy'on är Dy'ons första och länge efterfrågade Dyon-kollektion med bettlösa träns samt med Horsemanship inspirerade grimmor & andra läderartiklar. Kollektionen innefattar nu i uppstarten endast träns, tyglar, grimmor & grimskaft. Allt läder i La Cense by Dy'on kollektionen är av fint vegetabiliskt garvat buffelläder av högsta kvalitet, där enbart naturliga färgämnen använts, samt med rostfria stålspännen.

La Cense by Dy'on levereras till oss med 1-8 veckors leveranstid, om det skulle ta slut i vårt och/eller grossistens lager.

La Cense-metoden ger alla en förmåga att kommunicera med hästar. Dy’on tränskollektion skapar för sin del en intim länk mellan häst och ryttare. 
La Cense från Dy’on försvarar en speciell relation med hästen som respekterar dess välbefinnande samtidigt som man erbjuder vacker utrustning som kombinerar komfort och avancerad teknik. La Cense är ett ridcenter baserat på relationen mellan människa och häst. Programmet bygger på hästträning och etologi, vetenskapen som studerar djurs beteende. La Cense-metoden består av ett träningsprogram för häst och ryttare. Allt börjar med att känna till hästens natur. Etologi ger oss kunskap om djuret och hur den lever, kommunicerar, och lär sig. Hästens natur skiljer sig från vår. Det är därför det är viktigt att veta och förstå hur hästar tänker och agerar för att förbättra våra relationer med dem. Ryttaren är en instruktör som arbetar med hästens sinne, inte bara dess kropp. Det är viktigt att förklara saker för hästen, att övertyga, inte tvinga den att agera. Ryttaren måste hitta medel för att få hästen att förstå och göra vad den uppmanas att göra och att uttrycka sin fulla fysiska potential. Philippe Dion, skaparen av Dy’on, träffade Manuel Godin, teknisk chef för La Cense, vid Paris Horse Fair 2018. De två männen kommer från vad som verkar vara olika hästmiljöer: sport på hög nivå när det gäller Dyon och etologisk ridning i den av Godin. Men deras möte visade sig vara avgörande. Under diskussionerna insåg de snabbt att de hade samma målsättningar i hjärtat, de för komfort, välbefinnande och träning av hästar. La Cense kollektion föddes av alkemin av deras respektive idéer och upplevelser, med hästen som gemensam nämnare.

La Cense by Dy'on:
- Kollektion speciellt utformad för träning som säkerställer din hästs välbefinnande
- Full-grain water buffalo läder
- Vegetabilisk garvning utvecklad speciellt för Dy’on kollektion
- Naturliga färgämnen
- Rostfria stålspännen
- Huvudlag speciellt utvecklad av Dy’on för komfort och ergonomi
- Extra mjuk pannband för komfort