Birth Alarm har pålitligt sedan 1990 försett hästägare med möjlighet att övervaka deras dräktiga ston i fölningstider. Numera har företaget flera olika modeller att välja mellan, så att ditt sto kan vara tryggt under hela fölningen och du vara lugn. 

Har du ett dräktigt sto? Då väntar spännande tider! Med Birth Alarm fölvakt kan du gå till sängs utan bekymmer eftersom det är en fölningsvakt som larmar dig när det är dags för fölning!

Under många århundraden har det funnits ett nära band mellan människor och hästar. Ett band som är både ekonomiskt och känslomässigt. Den som föder upp hästar är bekant med dessa känslor. När du har ett eller flera dräktiga ston väntar spännande tider inför fölningen. Ditt sto behöver en bekant miljö och vila, medan du vill och behöver vara där när fölet föds. Man vill vara säker på att ingenting går fel under fölningen. Det är dock svårt att förutsäga den exakta tidpunkten för födseln, eftersom ett sto har förmåga att skjuta upp förlossningen om hon inte känner sig bekväm. Birth Alarm fölvakter erbjuder den perfekta lösningen! Birth Alarm fölningsvakt är ett bra exempel på hur tekniken kan göra livet för människor och djur säkrare och bekvämare.

Hur fungerar det?

Under förlossningen lägger sig de allra flesta ston på sidan. Det är en typisk position vid fölning. I denna sidoposition är hon bättre rustad att ta itu med sammandragningarna. Birth Alarm reagerar på detta. Systemet består av en sändare och en mottagare. Sändaren är fäst vid en anti-rull överrullningsgjord, som är placerad på stoets manke, utan att besvära hästen på något sätt. Du placerar mottagaren på en plats som du väljer. Sändaren registrerar den tidpunkt då hästen intar den typiska födelsepositionen och ger sedan en larmsignal efter 7,6 sekunder. Vid denna tidpunkt är det så gott som säkert att det är en sammandragning. Birth Alarm har varit mycket framgångsrik på  marknaden sedan 1990 och finns i ett antal versioner – Classic,  Mobile, Mobile Premium, Mobile Multiple och Lite.