Renaissance french style by Prestige. Renaissance sadlar är en helt ny italientillverkad sadel av fransk läder av absolut toppkvalitet. Fransk design av en världsberömd fransk sadeltillverkare, tillverkad av tekniska precisionsmästarna Prestige Italia. FR Renaissance är en väldigt slimmad & nätt sadel som låter dig komma extremt nära hästen. Renaissancesadlarna har även en extremlätt och omvärmbar bom från Prestige.

Renaissance sadelbom:

I linje med fransk tradition kännetecknas Renaissance sadlarna av en mycket nätt, flat sits. Detta flata säte ger ryttaren en riktig "close-contact" känsla till hästen, med så lite mellan häst & ryttare som möjligt. Materialkvalitén är densamma som på alla Prestigesadelbommar; en speciell blandning av syntetfiber som ger en rad fördelar jämfört med traditionella sadelbommar i trä:

  • Sadelbommens form är stabil över tid & ändrar inte form, för den påverkas inte av fukt.
  • Sadelbommen väger minst 1 kg mindre & behöver inga koppjärn eller ilägg av metall.
  • Sadelbommen är också justerbar (omvärmbar) och bomvidden kan helt anpassas efter hästens byggnad, vilket är särskilt viktigt när hästen växer eller sätter muskler.

Detta gör att Prestige Italia, som den enda sadeltillverkare i världen, erbjuder sina kunder livstids garanti på bommen, undantaget efter en olycka/yttre åverkan. 

Renaissance paneler (bossor):

renaissance finns både med ull och latexstoppning. Vi rekomendera latexstoppning, då panelen kan hållas tunn, för riktig close-contact känsla. 

Ullstoppade paneler från Renaissance-serien finns att beställa med flera olika tillval. Kontakta oss.

Latexpaneler från Renaissance-serien finns att beställa med följande val:

  1. Standard (PM)
  2. Paneler som är högre bak 
  3. Paneler som är lägre bak

Renaissance kåpstorlekar:

Kåporna är en mycket viktig del av sadeln. Renaissancesadlarnas kåpor är designade med uppmärksamhet på ryttarens anatomi samt med tanke till den disciplin som utövas. Kåpor kan väljas längre eller kortare samt olika långt framskurna. Allt för att de skall passa perfekt till sin ryttare. 

Läs mer om vilka val du kan göra under respektive sadelmodell. Lycka till med din nya Renaissancesadel, drömsadel, du kommer inte att bli besviken!