Renaissance french style by Prestige. Design by Frédèric Butet. Renaissance sadlar är en helt ny italientillverkad sadel av fransk läder av absolut toppkvalitet. Fransk design & en väldigt slimmad & nätt sadel som låter dig komma extremt nära hästen. Omvärmbar bom från Prestige.

Renaissance sadelbom:

I linje med fransk tradition kännetecknas Renaissance sadlarna av en mycket nätt, flat sits. Detta flata säte ger ryttaren en riktig "close-contact" känsla till hästen, med så lite mellan häst & ryttare som möjligt. Materialkvalitén är densamma som på alla Prestigesadelbommar; en speciell blandning av syntetfiber som ger en rad fördelar jämfört med traditionella sadelbommar i trä:

 • Sadelbommens form är stabil över tid & ändrar inte form, för den påverkas inte av fukt.
 • Sadelbommen väger minst 1 kg mindre & behöver inga koppjärn eller ilägg av metall.
 • Sadelbommen är också justerbar (omvärmbar) och bomvidden kan helt anpassas efter hästens byggnad, vilket är särskilt viktigt när hästen växer eller sätter muskler.

Detta gör att Prestige Italia, som den enda sadeltillverkare i världen, erbjuder sina kunder livstids garanti på bommen, undantaget efter en olycka/yttre åverkan. 

Renaissance paneler (bossor):

Det finns två typer av franska traditionella paneler; ullpaneler eller latexpaneler.

Renaissance ullstopade paneler är handstoppade av våra egna sadelmakare. Stoppningen är av syntetiska Dacronfibrer (som är en krusigare fiber än naturullen och som inte klumpar sig) kombinerat med ett elastiskt honeycomb membrane skikt samt ett lager av mjukt gummi. Denna produkt ger frihet till rörelserna för hästen och förebygger att ryttaren väger ned för tungt på hästens rygg/manke när de är i luften i språnget över hinder. Renaissance latexpaneler är tillverkade av en Polyurethanefyllning som inte komprimeras eller modifieras över tid.

Ullstoppade paneler från Renaissance-serien finns att beställa med följande val:

 1. Icke integrerade paneler (LT). Dvs. vanliga bossor.
 2. Integrerade paneler (LI).
 3. Paneler som är lägre baktill (PF).
 4. Standardpaneler (PM)
 5. Paneler som är +1 cm högre bak (PT1)
 6. Paneler som är +2 cm högre bak (PT2)
 7.  Paneler som är +1 cm högre hela vägen (PTE)

Latexpaneler från Renaissance-serien finns att beställa med följande val:

 1. Standard (PM)
 2. Paneler som är +1 cm högre bak (PT1)

Renaissance kåpstorlekar:

Kåporna är en mycket viktig del av sadeln. Renaissancesadlarnas kåpor är designade med uppmärksamhet på ryttarens anatomi samt med tanke till den disciplin som utövas. Kåpor kan väljas längre eller kortare samt olika långt framskurna. Allt för att de skall passa perfekt till sin ryttare.