Flex-on är ett nytt varumärke, made in France! Flex-On uppkom efter att grundaren Laurent Bordes träffade sin fru som var en erfaren tävlingsryttare. Laurent kom från tillverkningsindustrin inom flyg- & järnväg och såg att en ny produkt behövdes som reducerade trycket som blev i stigbygeln. Han konstruerade då den första Flex-on stigbygeln, som reducerar trycket som blir i stigbygeln och således blir en schock absorber för både häst & ryttare. Under Nations Cup tävlingarna i La Baule 2011 testades den första Flex-on stigbygeln som därefter har blivit en succé.

Nivåerna på ryttare & hästar har fortsätt att öka i flera år.  Problemet med att hålla sin häst vid god fysik, har blivit en nyckelfråga vad gäller ridunderlag samt benskydd till hästar. 

Men hur står det egntligen till med ryttaren? Precis som hästen, blir även ryttare utsatt för mycket påfrestningar och dennes skelett sätts på hårda prov. Detta är bevisat genom typiska ryttarskador, som t.ex. diskbråck, knäledsproblem, ljumskmuskelproblem etc. Av denna anledning tillverkar numera Flex-on produkter som underlättar och hjälper både hästarna och deras ryttare. 

Uppfinna för att optimera! Flex-on varumärket började som en blandning av olika färdigheter som sammanförde teknik, forskning & utveckling samt kommunikation & marknadsföring. Flex-On erbjuder ridsporten det allra bästa när det kommer till stigbyglar och tillbehör till hästar & ryttare.

Flex-on konstruerar, tillverkar och marknadsför innovativa stigbyglar för ridsporten, som kombinerar design med komfort och prestanda. Med omstruktureringen av Flex-On Aluminium Range, lanseringen av Green Composite Range, samt med Grand Luxe Range, är Flex-on helt rätt i linje med de nuvarande marknadstrenderna, för att möta alla ryatters behov.

Var och en av Flex-ons produkter är tilverkade i Frankrike, med omtanke och passion.

Detta säger Flex-ons grundare; Laurent och Caroline Bordes.