Flippanbett Läder Rakt Soft Beris
Flippanbett Läder Rakt Soft Beris

Kimblewick leather Flippanbett Läder Rakt Beris

1 989,00 kr

(inkl. moms)

Beris Rakt Flippanbett i läder

Beris Flippanbett i läder är ett bett med mjuk & flexibel läderklädd mundel. Beris läder Flippanbett är lätta för hästen att acceptera och är snäppet under babypelham i skärpa, så att man kan bibehålla en mjuk kontakt med hästens mun.

Läs mer...

Produktanpassning
  • max 250 tecken
I lager

Supersnabba leveranser

14 dagars öppet köp

Fri frakt vid köp över 1 000 kr

Prisgaranti

Beris Kimblewick leather Flippanbett Läder Rakt Beris

Rakt Flippanbett i läder från tyska Beris. Flippanbettet fick namnet Flippanbett efter att Malin Baryard hade detta bett på sin bästa häst Butterfly Flip (Flippan) som hon också låg etta på världsrankingen i hoppning med ett tag.

Beris läderbett är ganska tjocka och väldigt snälla bett som är mycket omtyckta av de flesta hästar. När de används blir de riktigt mjuka och "slemmiga" och älskas av hästarna. Berisbetten finns även i plast, soft & hard samt i flera andra modeller, t.ex. vanliga raka tränsbett, babypelham, tvåringsbett m.fl. Beris Flippanbett i läder levereras med Beris original bruna bettplattor.

Hästar accepterar vanligtvis läderbett väldigt bra och nästan alla hästar gillar känslan av läder i munnen och reagerar med ökad saliv utsöndring, blir avslappnade och börjar tugga på bettet. Desto mer hästen saliverar desto bättre glider bettet i munnen, och ökar välbefinnande hos din häst. Den anatomiska formen förbättras ytterligare när mundelen blir våt, eftersom den då formas efter hästens mun.

Läderbett passar till unga och mycket känsliga hästar. Även hästar som vanligtvis inte tycker om att ha bett i munnen, accepterar ofta det här materialet och kan lära sig att lita på ryttarens hand igen. Lädret är vegetabiliskt garvat och handsytt.

OBS: Innan du använder ett läderbett för första gången, lägg det i matolja tills lädret är helt mättat. Detta bör upprepas när lädret börjar se torrt ut. Tänk på att skölja av bettet noggrant efter ridning då saliv kan förkorta livslängden på lädret.

Kimblewick fördelar trycket på underkäke, nacke och i munnen. Tre olika alternativ för tygelns placering beroende hur mycket hävstångseffekt du vill ha.

Denna mundel är inte lämplig för hästar som biter på bettet. Bettet omfattas därför inte av garanti eller reklamationsrätt om skadan uppstått på grund av att hästen bitit på bettet.

Varianter: Finns med kärna HARD eller SOFT

Storlek: 12, 13 eller 14 cm långt

EQ-BE-240310225-S-12cm

Särskilda referenser